Donacije udruzi Roda

Udruga Roda je neprofitna i nestranačka udruga osnovana 2001. godine koja djeluje na području Republike Hrvatske. Njeno članstvo čini skupina zainteresiranih građana čiji je rad usmjeren na područje edukacije, podrške, uvjeta rađanja, prava trudnica, roditelja i djece.

U ispunjavanju svojih ciljeva i vizije, Udruga RODA oslanja se na donacije i dobrovoljni rad svojih članova, podupiratelja i suradnika.

Donirati Udruzi možete uplatom na račun udruge:

HR1624840081100197341

 

ili putem Pay Pala:

Donacija
Podrška aktivnostima:

Doniranjem Udruzi RODA u novcu, ostvarujete pravo na porezne olakšice i pridonosite usmjeravanju Hrvatske prema humanijem društvu, društvu više naklonjenom obitelji i obiteljskim vrijednostima, pravima djece i ljudskim pravima. Prije uplate donacije, molimo vas da provjerite pravila o donacijama.


Udruga Roda postala je svojim djelovanjem bitan dionik u Republici Hrvatskoj u područjima ostvarivanja prava na adekvatnu rodiljnu naknadu i prava na rodiljni dopust, medicinski potpomognute oplodnje, trudnoće i poboljšanja uvjeta rađanja, promocije, edukacije i savjetovanja o dojenju, edukacije i podrške roditeljima i budućim roditeljima, sigurnosti djece u prometu te zagovaranja prava djeteta i roditelja za vrijeme bolničkog liječenja djeteta. 

U svom se radu Roda od 2014. godine okreće i ranjivim skupinama (budućih) roditelja, baveći se osvješćivanjem stručne i šire javnosti o specifičnim potrebama pojedinih ranjivih skupina, zalaganjem za stvaranje okruženja (sukladno specifičnim uvjetima) u kojem je moguće ostvariti dostojanstvenu i po mjeri specifičnih potreba krojenu skrb i podršku. Sve veći broj projektnih aktivnosti rezultat su spoznaje da Rodini programi nisu dostupni svim roditeljima jednako i da je naša odgovornost da umanjimo društvene razlike među roditeljima barem u dijelu naših aktivnosti. Roda pruža konkretnu pomoć i podršku ranjivim skupinama, predlaže i provodi promjene koje dovode do humanijeg okruženja za pojedine ranjive skupine, jača stručnjake za pružanje stručne skrbi sukladno potrebama pojedinih ranjivih skupina.

Korisnici usluga Udruge su roditelji, budući roditelji – kako oni koji očekuju dijete, tako i oni koji se bore s problemom neplodnosti te svi zainteresirani za boljitak djece.

Više o programima Rode pročitajte u Rodinoj osobnoj iskaznici.

NOT PUBLISHED
Napisao/la: