xxssxx

Rodino gnijezdo dostupno je za besplatno korištenje udrugama i inicijativama

 

Rodina dvorana, tzv. Rodino gnijezdo u Žerjavićevoj 10, otvorena je  udrugama i građanskim inicijativama na besplatno korištenje u vrijeme od 10 do 20 sati.

Uvjeti za korištenje prostora su:

 • udruga je aktivnostima i ciljevima bliska ciljevima udruge Roda
 • događanje se ne naplaćuje krajnjim korisnicima
 • udruga je obavezna poštivati dolje navedena pravila korištenja

Za informaciju o dostupnosti i prijavu korištenja potrebno se javiti na mail ured@roda.hr ili telefonom na 01 61 77 500 (tražiti Ines).

Prostor se sastoji od

 • predprostora veličine oko 20 m2
 • dvorane veličine oko 60 m2 sa 45 stolica i 4 stola na sklapanje
 • zajedničkog wc-a
 • mini kuhinje

Prostor nije prilagođen osobama s invaliditetom, nalazi se na prvom katu bez lifta. Ne postoji osigurano parkirališno mjesto.

Prostor se nalazi u zgradi u kojoj žive većinom starije osobe, a dio našeg predprostora dijelimo s jednim sindikatom. Neka od pravila ponašanja koja navodimo uvjetovana njihovim potrebama i navikama, pa molimo da ih u potpunosti poštujete.

Pravila korištenja Rodina gnijezda

 1. Ključeve preuzimate najkasnije dan prije dolaska, u vrijeme po dogovoru. Molimo vas da ključeve vratite odmah po završetku vaše aktivnosti ili najkasnije naredni dan. Dobit ćete tri ključa, ulazna vrata zgrade, ulazna vrata u prostor, staklena vrata u predprostoru dvorane. Nakon izlaska potrebno je zaključati oba unutarnja vrata (nije dovoljno samo zalupiti vanjska vrata), a navečer je potrebno zaključati i vrata haustora.

 2. Molimo vas da vaše aktivnosti organizirate tako da su sva događanja gotova i prostor prazan najkasnije do 20 sati. Radnim danom u prostor možete ući nakon 7:30, subotom od 9 do 15 sati, a nedjeljom nema mogućnosti korištenja prostora.

 3. Gnijezdo se nalazi u stambenoj zgradi  - molimo vas da pri dolasku/prolasku stubištem/boravku ne stvarate neprimjerenu buku. Također vas molimo da se ne zadržavate na stubištu i u ulazu.

 4. U Gnijezdu nisu dozvoljene nikakve glasne aktivnosti – glasna muzika, vježbe koje uključuju lupanje nogama i slično, zbog oštećenja od potresa.

 5. Molimo vas da zatvarate ulazna vrata te da, ako je to potrebno, zadužite osobu koja će ih otvarati po potrebi. 

 6. Budući da kroz haustor prolaze automobili do unutarnjeg dvorišta, a stubište je usko, molimo da bicikle ostavljate van zgrade. 

 7. Zgrada nema portafon, a vrata od ulaza su ponekad zaključana – podijelite tu informaciju sa suradnicama kako bi vas mogle nazvati ako ne mogu ući u zgradu.

 8. Molimo vas da u Gnijezdu ne konzumirate alkohol i Nestle proizvode – više o tome možete saznati ovdje: Povijest kampanje bojkota Nestleovih proizvoda.

 9. U Gnijezdu, uključujući i balkon, nije dozvoljeno pušenje.

 10. Molimo vas da za sobom pospremite, očistite, operete suđe i svakako - iznesete smeće. Molimo smeće ne ostavljati ispred vrata zgrade prije 20 sati navećer radnim danom. U ulaznom prostoru nalazi se kutija za papir, a plastičnu/staklenu ambalažu molimo da ne ostavljate u prostoru, već da je iznesete do kontejnera koji su raspoređeni duž Žerjavićeve ulice. Pribor za čišćenje nalazi se u predprostoru wc-a, a papirnate ručnike/deterdžente za suđe/wc papir/kuhinjske krpe i slično molimo da osigurate same. U slučaju da u Gnijezdu boravite više od jednog dana – molimo vas da sve navedeno napravite svaki dan.

 11. VAŽNO! Ne ostavljajte nikakvu hranu u prostoru (uključujući i frižider)!

 12. U Gnijezdu možete koristiti platno za projekcije te flip-chart. Ako vam je potrebno još nešto, pobrinite se da to osigurate na vrijeme.

 13. Pri odlasku obavezno ugasite sva svjetla, klimu, grijanje i aparate.

 14. Molimo da sve sudionike/ce vaših događanja informirate da se u susjednom prostoru radi i da je na korištenje prostor ustupljen besplatno. Gnijezdo je uređeno s puno ljubavi i truda naših volonterki i volontera – vjerujemo da ćete prepoznati njihov trud te se za vrijeme korištenja našeg prostora, dobro brinuti o njemu.

 

Želimo vam ugodan boravak!

Roda