Priča o društvenom poduzeću udruge Roda

Klaster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA HR u četvrtak 14. studenoga 2013. od 19 do 21 sati u coworking prostoru Impact HUB-a Zagreb, Zrinjevac 6, organizira Priče društvenih poduzetnika u kojima predstavlja društveno-poduzetnički pothvat udruge RODA.

Cilj Priča društvenih poduzetnika je otvoriti prostor za prezentaciju i promociju društvenih poduzetnika/ica koji generiraju značajne promjene u svojim lokalnim zajednicama i šire. Prema definiciji Europske unije, društvenom ili socijalnom poduzetništvu primarni je cilj rješavanje društvenih ili ekoloških problema, a ne isključivo dobit pojedinca. U tom smislu, društvena poduzeća snažni su generatori za izgradnju humanije ekonomije.

Roda već godinama uspješno posluje i promovira društveno poduzetništvo kroz projekt proizvodnje, prodaje i promocije platnenih pelena koje se izrađuju u Zaštitnoj radionici pri Srednjoj strukovnoj školi u Varaždinu (radionica koja zapošljava osobe s invaliditetom), za što je dobila i nagradu Najbolje društveno poduzeće u Hrvatskoj u 2012. godini. Roda je osnivačica tvrtke Rodin let d.o.o. čija dobit se vraća u zajednicu, u provedbu aktivnosti usmjerenih korisnicima.

Pozivamo Vas na druženje s dobitnicima/ama ovogodišnje nagrade za društveno poduzetništvo, uvijek inspirativnim i motivirajućim mamama i tatama iz udruge Roda.

Program

19:00 – razvoj i postignuća Rodina poduzetništva
19:30 – predstavljanje publikacije "Iz Rodina kljuna"
19:40 – nagradna igra
19:45 – 20:15 – Slogan generator: Radionica osmišljavanja novih natpisa za Rodine majice (namijenjeno svima zainteresiranima, nisu potrebna posebna znanja i iskustva)
19:45 – 20:15 – Radionica o platnenim pelenama (namijenjena roditeljima i budućim roditeljima)
predstavljanje rezultata radionice o sloganima
20:30 – druženje uz domjenak i prodaja Rodinih proizvoda po promotivnim cijenama

Ulaz slobodan. Prijave nisu potrebne.