xxssxx

Rodin let d.o.o.

Rodin let

Rodin let d.o.o. je poduzeće osnovano u prosincu 2012. godine kao nastavak Rodinog socijalno poduzetničkog projekta šivanja i prodaje platnenih pelena i majica s originalnim natpisima. Korištenje platnenih pelena kao zdravijeg, ekološkijeg i jeftinijeg načina prematanja djece, udruga RODA promiče još od 2004. godine.

Tek 2006. program AED-a (Academy for Educational Development) koji je bio usmjeren na jačanje kapaciteta udruga, potaknuo nas je da se počnemo baviti i šivanjem platnenih pelena i na taj smo način spojili nekoliko stvari – bolju dostupnost platnenih pelena hrvatskim korisnicima, poticaj drugim malim tvrtkama da započnu s proizvodnjom platnenih pelena i način osiguranja dodatnih sredstava za udrugu. Gotovo od samih početaka djelovanja udruge izrađujemo i majice sa natpisima koji promiču naše aktivnosti i našu viziju.

Od 2007. NESsT  (Nonprofit Enterprise and Self-sustainability Team, međunarodna organizacija koja pomaže organizacijama civilnog društva u razvoju njihovog socijalnog poduzetništva) je podupirao Rodino socijalno poduzetništvo kroz konzalting, a od jeseni 2008. i financijskom pomoći koja nam je omogućila profesionalizirati poslovanje, unaprijediti marketinške aktivnosti i povećati asortiman i kvalitetu proizvoda.

Danas Rodin let samostalno plovi poduzetničkim vodama. 

Sredinom 2016. godine, zatvorena je trgovina koju je Rodino društveno poduzeće imalo u  Ilici 133 u Zagrebu (webshop je djelovao od osnutka društvenog poduzeća i kontinuirano je bio dostupan do obustave proizvodnje platnenih pelena i popratnog asortimana, krajem 2016.).