xxssxx

Pridruži se Rodama

 

Rode i Rodmani su sasvim obični ljudi koji zajedno mijenjaju svijet.

Okupili smo se oko zajedničke vizije društva u kakvom želimo živjeti, u kojem želimo da naša i vaša djeca odrastaju:

Društvo koje aktivno radi na ispunjavanju potreba te zaštiti i ostvarivanju prava djece, roditelja, budućih roditelja i obitelji u cjelini, uključujući pravo pojedinca na izbor utemeljen na znanju.
Roda je nevladina udruga, nositelj pozitivnih promjena koje omogućuju ostvarivanje takvog društva.


Vodi nas zajednička misija:

Mijenjati društvo u društvo odgovorno prema djeci, roditeljima, budućim roditeljima i obiteljima - informiranjem, educiranjem, aktivnim zagovaranjem i sudjelovanjem u procesima promjene, kao i poticanjem roditelja i ostalih društvenih skupina na preispitivanje postojećeg stanja i sudjelovanje u promjenama.


Svoje djelovanje temeljimo na zajedničkim vrijednostima i principima - aktivno mijenjamo sustav, ne prilagođavamo mu se, živimo poštujući djecu kao ravnopravne i jednakovrijedne članove društva koji imaju pravo na optimalne uvjete za rast i razvoj, čvrsto vjerujemo da pojedinci imaju pravo na izbor temeljen na znanju i informiranosti, u toleraniju i prihvaćanje različitosti.

Prepoznajete li se u ovome, pridružite nam se u stvaranju boljeg društva za svu našu djecu, sve nas!

 

Pročitajte i Kako je Roda uopće nastala, tko su Rode, kako je Roda promijenila sve nas roditelje, dok smo mijenjali društvo u kojemu naša i vaša djeca odrastaju.