rodine konferencije

Psihosocijalna podrška ženama s invaliditetom u reproduktivnoj dobi - završna konferencija

Pozivamo vas na završno predstavljanje rezultata projekta i promociju edukativnih materijala namijenjenih slijepim i gluhim ženama objavljenih u okviru projekta Psihosocijalna podrška ženama s invaliditetom u reproduktivnoj dobi.
Ovom prigodom prvi puta će javnosti biti predstavljeni rezultati istraživanja „Majčinstvo s invaliditetom" kojega je udruga Roda provodila tijekom 2015. i 2016. u partnerstvu s Pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom, Hrvatskim savezom slijepih i Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske.

Završno predstavljanje rezultata projekta, edukativnih materijala i rezultata istraživanja
održat će se

15. rujna 2016. od 11.00 do 13.00 sati,
u prostorijama Udruge slijepih Zagreb,
Draškovićeva 80/III, Zagreb.

Projekt „Psihosocijalna podrška ženama s invaliditetom u reproduktivnoj dobi" provodi udruga Roditelji u akciji – Roda u partnerstvu s Udrugom slijepih Zagreb i Savezom gluhih i nagluhih Grada Zagreba. Projekt se provodio od rujna 2015. do rujna 2016. uz financijsku podršku Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske u iznosu od 75.000,00 kn. Cilj projekta bio je unapređenje reproduktivnog zdravlja žena s invaliditetom budući da su brojne prepreke, arhitektonske i one u svijesti uže i šire zajednice, na putu do majčinstva žena s invaliditetom. Seksualnost, trudnoća i majčinstvo žena s invaliditetom još uvijek su tabu teme, a podrška koja im je potrebna tek se počela razvijati kroz ovaj projekt.

Troškovi dolaska na događanje

Osigurano je sufinanciranje troškova za sudionike/ce koji dolaze izvan Zagreba. Budući da su sredstva ograničena, prednost prema redoslijedu prijave imat će osobe koje su zaposlene ili koje volontiraju u udrugama osoba s invaliditetom.

Način prijave

• putem ON-LINE OBRASCA
• telefonom na broj (01) 61 77 500 ili faxom na broj (01) 61 77 510
• e-mailom na adresu ured@roda.hr

Kontakt

ured@roda.hr, (01) 61 77 500

PRIJEVOD NA HRVATSKI ZNAKOVNI JEZIK je osiguran.

Za sudionike/ce ovog događanja osigurani su materijali nastali kroz projekt: zvučni CD „Iz Rodina kljuna" s informacijama o roditeljstvu, zvučni CD „Trudnoća i porod", DVD o dojenju na hrvatskom znakovnom jeziku te publikacija s rezultatima istraživanja „Majčinstvo s invaliditetom". Nakon događanja predviđeno je druženje uz kavu.

Veselimo se vašem dolasku!
Roditelji u akciji – Roda

Objavljeno:
Napisao/la:

Izdvajamo

Aktivnosti