rodine konferencije xxssxx

Konferencija o sigurnosti djece u prometu

Udruga Roda u utorak 27. ožujka organizira svoju prvu Konferenciju o sigurnosti djece u prometu: Autosjedalica - najsigurniji zagrljaj u vožnji. Konferencija će se održati u Hrvatskom liječničkom zboru, Šubićeva 9 u Zagrebu i besplatna je za sve sudionike i sudionice.


Stradanje djece u prometu vodeći je pojedinačni uzrok smrti djece do 14 godina starosti u Hrvatskoj, a unutar ove kategorije, stradavanje u svojstvu putnika najčešći je uzrok smrti i ozljeda. 
Dječje autosjedalice, kada se pravilno koriste, smanjuju rizik smrti uslijed sudara čak do 70%, te rizik ozbiljnih ozljeda do 60%: od desetero djece koja su smrtno nastradala kao putnici u osobnom vozilu uslijed prometne nesreće, a koja nisu bila pravilno vezana u dječju autosjedalicu, sedmero njih bi vrlo vjerojatno preživjelo.
Unatoč navedenim fatalnim činjenicama broj roditelja koji prevozi djecu u autosjedalicama, a onu višu od 150 cm visine vežu sigurnosnim pojasom još uvijek je u manjini i često su ti roditelji izloženi kritikama kako djecu nepotrebno gnjave i muče vezanjem.

Kako bi se podigla svijest roditelja da je korištenje autosjedalica i vezanje djece u vožnji osnovna briga za zdravlje djeteta nužna im je podrška osoba koje profesionalno skrbe o zdravlju, sigurnosti, odgoju i obrazovanju djece.

Na ovom stručnom skupu udruga Roda okupit će relevantne stručnjake koji će educirati i informirati sudionice i sudionike kako savjetovati roditelje i biti im podrška u korištenju autosjedalica.
Stručni skup je namijenjen zdravstvenim radnicama i radnicima (pedijatrima, fizijatrima, patronažnim sestrama), odgajateljima, učiteljima razredne nastave, policajcima, distributerima i prodavačima autosjedalica, osiguravajućim društvima, taxi prijevoznicima, ali i roditeljima.

Pogledajte program Konferencije i prijavite se kako bi osigurali svoje mjesto!

Konferencija se financira iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.
Broj mjesta ograničen.
Prijave do 26. ožujka 2018. u 12 sati.

Za sva pitanja molimo javite se na mail ured@roda.hr.

Objavljeno:
Napisao/la:

Aktivnosti