KB Sv. Duh obavlja medikamentozni prekid trudnoće na zahtjev

Slijedom navoda u medijima o tome da se u Kliničkoj bolnici Sv. Duh uskoro otvara ambulanta u kojoj će se u skladu s važećim zakonodavstvom Republike Hrvatske obavljati prekidi trudnoće, Roda je 14. rujna 2022. uputila dopis bolnici u kojem je zatražila sljedeće informacije uz napomenu da ćemo odgovor objaviti na našim stranicama:

  • Je li točna informacija iz medija o tome da će se u Kliničkoj bolnici Sv. Duh raditi prekidi trudnoće na zahtjev?
  • Kada ambulanta za prekide trudnoće počinje s radom?
  • Koja će biti cijena prekida trudnoće?
  • Hoće li prekidi trudnoće biti medikamentozni i / ili kirurški?
  • Je li osiguran cijeli medicinski tim za obavljanje prekida trudnoće? Ako nije, kada je to moguće očekivati?
  • Kome i gdje se mogu javiti žene u Kliničkoj bolnici Sv. Duh koje žele prekinuti trudnoću?

 

Odgovor je stigao 17. listopada 2022, a u njemu stoji da su u KB Sv. Duh učinjene organizacijske promjene i da je oformljen tim liječnika i medicinskih sestara. Također je najavljena i izgradnja adekvatnog prostora u budućnosti u okviru Centra za planiranje obitelji čije projektiranje je u tijeku.

Žene koje žele ostvariti svoje pravo na prekid trudnoće mogu se javiti na broj telefona: 01/ 3712-195. Zahvat će ih koštati 2500 kn.

 

Ubrzo smo dobile i odgovor na ponovljeno pitanje o načinu prekida trudnoće i o tome kako planiraju obavijestiti zainteresiranu javnost o ovim pozitivnim promjenama:

„...obavještavamo Vas da se radi o medikamentoznim prekidima trudnoće. Do sada nismo niti jednu novu djelatnost oglašavali, pa tako nismo niti ovu. Vjerujemo da će ovaj dopis koji smo Vam uputili, kao i usmena predaja, i sve izjave u medijima u bliskoj budućnosti, pružiti svim zainteresiranima te informacije."

Cijeli odgovor možete pročitati niže u priloženom dokumentu.

Odgovor KB Sv. Duh o obavljanju prekida trudnoće na zahtjev
Odgovor KB Sv. Duh o obavljanju prekida trudnoće na zahtjev

VIDI PREUZMI

316.4 kB 103

Objavljeno:
Napisao/la: