Mliječna staza - put do uspješnog dojenja na hrvatskom znakovnom jeziku

Film Mliječna staza - put do uspješnog dojenja je hrvatski dokumentarno – edukativni film o dojenju namijenjen prvenstveno majkama. Nastao je u suradnji udruge RODA, UNICEF-a i Studija dim. Savjetnice za dojenje udruge RODA su ga osmislile, napravile scenarij, organizirale snimanja i sudjelovale u montaži. Produkciju su osigurali UNICEF i Studio dim, umnažanje u 50.000 komada je osigurao UNICEF. Režirala ga je Anita Jovanov. Odobren je od stručnog Savjeta za provedbu programa Rodilišta - prijatelji djece.

Film uz konkretne upute, snimke dojenja i praktične savjete o dojenju, sadrži niz izjava majki i njima bliskih osoba, zdravstvenih stručnjaka i savjetnica za dojenje. Zamišljen je kao priručnik koji će pomoći majkama uputom što raditi u bilo kojoj situaciji s dojenjem, ali i prenijeti osjećaje, probleme i rješenja drugih majki. U vrijeme kad se u našoj zemlji puno radi na podršci dojenju, jer još uvijek nije dostatna svakoj majci, vjerujemo da će im ovaj pristupačan film biti od velike pomoći. DVD je izdan u rujnu 2009. godine. 

Poečtkom 2016. godine, Roda je u sklopu projekta Psihosocijalna podrška ženama s invaliditetom u reproduktivnoj dobi film prilagodila ženama oštećena sluha i dodala prijevod na hrvatski znakovni jezik.

 

 

Mliječna staza (na hrvatskom znakovnom jeziku)
Objavljeno:
Napisao/la:

Moglo bi Vas zanimati