Pokreni nešto dobro

Provodi se: od 1. 1. 2014. do 31. 12. 2014.
Partnerstvo: Udruženje Roditelj (Srbija), Udruženje Djeca (Bosna i Hercegovina)
Projekt financijski pomaže: Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva (127.600 kn)

Cilj projekta: Povećati spremnost i sposobnost udruga za pokretanje uspješnih društveno­ poduzetničkih projekata.

 

Opis projekta

Projektom Pokreni nešto dobro Roda će svoja znanja i iskustva u pokretanju i razvoju društvenoga poduzetništva prenijeti udrugama u Srbiji i Bosni i Hercegovini s ciljem povećanja spremnosti udruga da realiziraju svoje društveno­poduzetničke ideje. Udruge ćemo osnažiti za preuzimanje proaktive i poduzetne uloge u svrhu rješavanja društvenih problema. Omogućit ćemo im pristup informacijama i prijenos znanja i vještina potrebnih za pokretanje gospodarskih djelatnosti provedbom sedam radionica koje će se tijekom 2014. godine održati u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Udrugama koje pokažu organizacijsku spremnost osigurat ćemo mentorsku pomoć za razvoj poduzetničke ideje i poslovnoga plana, uz stručnu evaluaciju toga plana.

Udruga Roda je znanja u području društvenoga poduzetništva stjecala kroz brojne edukacije od 2006. godine do danas, ali, važnije, kroz praksu osnivanja i razvoja vlastitoga društvenoga poduzetništva koje je danas prepoznato kao jedan od najuspješnijih primjera u Hrvatskoj i regiji.

Radionice će provoditi članice i zaposlenice udruge Roda te stručni suradnici iz klastera za eko­ društveni razvoj ­ CEDRA, a evaluaciju poslovnih planova obavit će NESsT Croatia (Nonprofit Enterprise and Self­sustainability Team).

Udruge će kroz radionice imati priliku upoznati primjere pozitivne prakse iz Hrvatske (uz Rodu, društvena poduzeća udruge ACT iz Čakovca, Socijalnu zadrugu Humana nova, i druge), a u studijskom posjetu upoznat će se sa pozitivnim primjerima ženskih udruga iz Like okupljenih u novoosnovanu Žensku ličku socijalnu zadrugu.

NOT PUBLISHED
Napisao/la: