Plan porođaja

Obrazac plana porođaja koji možete preuzeti na dnu ovog teksta, prilagođen hrvatskim uvjetima. Sastavila ga je radna grupa liječnika specijalista (članova Hrvatskog društva za perinatalnu medicinu), predstavnika Ministarstva zdravstva, primalja i članica udruge Roda.

Plan će vam pomoći da pronađete prave odgovore na važna pitanja o porođaju. Naime, kako i u čijem društvu dijete dolazi na svijet, od životne je važnosti. Preporučujemo da plan ispunjavate nakon 30. tjedna trudnoće. Njegovo ispunjavanje nije obavezno. Izrađuje se prema vašem trenutnom zdravstvenom stanju, u suradnji s vašim ginekologom.

Plan porođaja vam omogućuje da istražite sve mogućnosti i donesete na znanju utemeljene odluke o tome kako želite da vaš porođaj protječe. S obzirom da se ne može unaprijed znati kako će porođaj protjecati, nije sigurno da će se vaš plan moći ispoštovati u potpunosti. No, važno je da svi koji vam pružaju skrb razumiju vaše želje kako bi ste se osjećali bolje.

Uz plan porođaja, naći ćete dodatne informacije o različitim postupcima koji mogu činiti dio porođaja. Pročitajte ih i na osnovu njih navedite vlastite želje.

Također preporučujemo tekstove u rubrikama Trudnoća i Porod na ovom portalu kao dodatnu literaturu.

Plan poroda
Plan poroda

VIDI PREUZMI

107.2 kB 0

treće tromjesečje,priprema za porođaj
NOT PUBLISHED
Napisao/la: