Tigrovi

Udruga RODA dovodi na 12. Human Rights Film Festival najnoviji film Danisa Tanovića

 Tigrovi (Tigers), film Oskarovca Danisa Tanovića, prateći istinitu priču 24-godišnjeg pakistanca Syeda Aamira Raze, prodavača zaposlenog u velikoj korporaciji, u filmu nazvanoj Lasta, raskrinkava praksu Nestlea koja već desetljećima uzrokuje smrti djece u najsiromašnijim zemljama svijeta.

Kad je preko Baby Milk Actiona do nas stigla vijest o svjetskoj premijeri filma Danisa Tanovića, Tigrovi (Tigers), te planiranim projekcijama na filmskim festivalima, u nama je počela tinjati ideja da ga dovedemo u Hrvatsku kako bi šira javnost imala prilike na zanimljiv način čuti i vidjeti priču o jednoj važnoj temi - neetičnim postupcima vodeće kompanije mliječnih nadomjestaka za majčino mlijeko, koji uzrokuju smrt velikog broja djece u najsiromašnijim zemljama svijeta (svake godine u zemljama trećega svijeta od posljedica nedojenja umire preko 830.000 djece mlađe od 2 godine).

Human Rights Film Festival učinio nam se savršenom prigodom za premijerno prikazivanje Tigrova u Hrvatskoj, ali rok za prijavu filmova bio je kratak i valjalo je vrlo brzo kontaktirati i Danisa Tanovića i naučiti osnove distribucije filmova i dogovaranja projekcija. Silno motivirane da Tigrove dovedemo u Hrvatsku, okrenule smo nebo i zemlju i uspjele u vrlo kratkom roku osigurati preduvjete za prikazivanje.

Film je na vrijeme prijavljen u program, a na nama je ostao zadatak i obaveza da pokrijemo troškove licence i odradimo promociju na razini koju ovaj film i tema koju obrađuje zaslužuju, ali i da iskoristimo ovu priliku kako bi progovorile o problemu postupanja velike industrije (mliječnih nadomjestaka za majčino mlijeko i dječje hrane) protiv male djece, pripremimo dovoljno zanimljive i privlačne promomaterijale koji će vas, nadamo se, potaknuti da se dodatno informirate o neetičnim praksama pojedinih korporacija.

Za sve to trebamo vašu pomoć!

Ovo nije film koji će okupiti velike sponzore jer govori protiv korporacija i njihovih beskrupuloznih praksi. Previše njih bi se moglo prepoznati u priči i to će ih sasvim sigurno odbiti od ideje da podrže ovu priču. Stoga vas pozivamo da nam pomognete bar na tren podignuti ovu temu na razinu koju zaslužuje.

NOT PUBLISHED
Napisao/la: