O Rodi

Roda je skupina građanki i građana, roditelja i budućih roditelja, koja se zauzima za dostojanstvenu trudnoću, roditeljstvo i djetinjstvo u Hrvatskoj. 

Osnovana je 2001. godine i djeluje na području Republike Hrvatske kroz razvijenu mrežu projekata i aktivnosti koje provode članice i članovi Udruge (+250) na volonterskoj osnovi. 
Od osnutka do danas smo svojim projektima i programima, adhoc aktivnostima i zagovaranjima za prava roditelja i djece utjecale na pozitivne promjene u stavovima javnosti, kao i na promjene unutar sustava: stvaranje infrastrukturnih i zakonskih okvira za promjene dosadašnje prakse.


Roda je svojim djelovanjem postala bitan dionik u Republici Hrvatskoj u područjima ostvarivanja prava na adekvatnu rodiljnu naknadu i prava na rodiljni dopust, medicinski potpomognute oplodnje, trudnoće i poboljšanja uvjeta rađanja, promociji, edukaciji i savjetovanju o dojenju, edukaciji i podršci roditeljima i budućim roditeljima, sigurnosti djece u prometu.
Centralno smo mjesto gdje se trudnice, rodilje i roditelji mogu obratiti za informacije s područja na kojima djelujemo, kao i iznošenje iskustava, primjedbi i pritužbi.

 

NOT PUBLISHED
Napisao/la: