Otvorena vrata Banke humanog mlijeka

Pozivamo sve trudnice i majke djece starosti do godinu dana da dođu u petak 19. svibnja 2023. godine od 13 do 15 sati u Banku humanog mlijeka u Petrovu 13 u Zagrebu (iza zgrade rodilišta) i upoznaju se sa svim aspektima rada ove ustanove. 

Stručni tim Banke mlijeka dat će vam odgovore na sve što vas zanima o postupku prijave za darivateljicu, potrebnim preduvjetima i testovima koje treba proći nakon prijave, načinu prikupljanja i skladištenja mlijeka u kućanstvu, prikupu, daljnjoj obradi u Banci i distribuciji najranjivijoj djeci. Pri banci humanog mlijeka djeluje i Ambulanta za medicinu dojenja i ovom prilikom moći ćete saznati kako se javiti u ambulantu kod problema dojenja, i ako niste darivateljica mlijeka.

Banka humanog mlijeka pri KBC Zagreb osnovana je 2019. godine i otad je od darivateljica prikupljeno preko 2.500 litara mlijeka koje je obrađeno i distribuirano jedinicama intenzivne skrbi diljem Hrvatske, a preko 1000 nedonoščadi i bolesne novorođenčadi dobilo je svoj prvi obrok, hranu za život, kao dar druge majke i njenog djeteta. 


Mnoge žene tijekom perioda dojenja proizvode i više mlijeka nego što je to potreba njihovog djeteta. Darivanje mlijeka može imati značajan utjecaj na živote druge nedonoščadi, djece s posebnim zdravstvenim potrebama i majki koje ne mogu dojiti. Banka humanog mlijeka omogućuje pristup sigurnom i kvalitetnom mlijeku za djecu koja su rođena prerano, premala, bolesna ili imaju druge medicinske uvjete zbog kojih ne mogu dojiti. Ova djeca imaju posebne nutritivne potrebe koje se mogu zadovoljiti samo humanim mlijekom, a u situaciji kad majka ne može dojiti, djetetu i majci je pružena alternativa koja je jednako zdrava, sigurna i hranjiva kao i vlastito mlijeko majke.


Na ovom događanju moći ćete upoznati i druge majke pa je ovo odlična prilika za povezivanje s onim majkama s kojima dijelite vrijednosti solidarnosti.

Plemenita gesta darivateljica mlijeka gesta može imati dugotrajne pozitivne učinke na razvoj i zdravlje druge djece. Pridružite nam se i budite dio ovog posebnog događaja koji ima potencijal promijeniti i spasiti živote.

Sadržaj događanja je isključiva odgovornost udruge Roda.
Prijave nisu potrebne.

 

NOT PUBLISHED
Napisao/la: