Rodine volonterke na edukaciji Handling Stress and Avoiding Burnout

U periodu od 27. do 31. 3. 2023. godine, sudjelovale smo na edukaciji “Handling Stress and Avoiding Burnout” u Pragu, Češka koja je održana u organizaciji Dorea Educational Instituta u sklopu ERASMUS+ staff mobility training course.

Naše putovanje je započelo u nedjelju 26. 3. avionom Zagreb - Beč - Prag.
U Prag smo sletile u popodnevnim satima te se smjestile u hotel.

 

Prvi dan programa bio je predviđen za susret s ostalim sudionicama i upoznavanje grada. Obilježilo ga je zaista specifično vrijeme unutar kojeg su se pahulje snijega izmjenjivale s kratkim periodima sunca i hladnim vjetrom. Nakon vođenog obilaska glavnih znamenitosti Praga i riječi naše vodičice “The most beautiful city in the world” zaputile smo se na organiziranu večeru dobrodošlice gdje smo se uz češko pivo i ukusnu večeru još bolje upoznale s ostalim sudionicima.

Polaznice su došle iz Finske, Bugarske, Danske, Poljske, Mađarske i nas dvije iz Hrvatske. 

Sama edukacija započela je u utorak i trajala je do petka, u terminu 9-14 h (ukupno 25 sati), a održana je u ugodnom prostoru Pracovna Praha.
Voditeljica treninga je divna Jennifer Nevidal Wilde koja je od samog početka stvorila ugodnu atmosferu za usvajanje novih informacija.


Unutar ovog programa naučile smo jako puno korisnih informacija o stresu, riješile različite testove o vlastitoj razini stresa, ali i usvojile holističke tehnike kako minimizirati stres, nositi se s njime i prevenirati burnout.
U neformalnom razgovoru s ostalim sudionicama iz drugih zemalja, imale smo priliku vidjeti i kako kulturna različitost, društveno okruženje, drugačije poslovne i privatne prilike različito djeluju na osobnu razinu pričajući o istoj temi.

Ovo je bilo jedno vrijedno iskustvo koje nas je obogatilo vrijednim znanjima, novim poznanstvima i stvorilo divnu uspomenu.

 

Hvala RODA!
Kristina i Marija

ErasmusPlus,ampeu
NOT PUBLISHED
Napisao/la: