Rodin online tečaj za (buduće) očeve

Udruga Roda izradila je novi online tečaj namijenjen očevima s ciljem da ih potakne na korištenje očinskog i roditeljskog dopusta. Tečaj, uz informacije o pravima, nudi očevima i drugim skrbnicima, niz korisnih informacija o pripremi na dolazak novorođenčeta u obitelj - od sudjelovanja u trudnoći, podrške partnerici u porodu i dojenju.

Sadrži i niz savjeta za preuzimanje brige o novorođenčetu od prvog dana, igru i zabavu s bebom, kako bi očevi vrijeme koje će provesti sa svojom bebom proveli što kvalitetnije i svrhovitije.

Za korištenje tečaja potrebno je registrirati se (provjerite sandučić s neželjenom poštom ako ne dobijete povratni e-mail) i prijaviti u tečaj. Nakon toga potrebno je započeti tečaj. Jednom kad započnete tečaj, dostupan vam je 30 dana. Procijenjeno vrijeme za završetak tečaja je dva sata.

Tečaj je dostupan na platformi za online edukacije udruge Roda na ovom LINKU.

Sastoji se od ukupno 12 lekcija i poveznica na više resursa i informacija:

 

Prava

 • Zašto trebamo uključene očeve
 • Ravnoteža privatnog i poslovnog života
 • Pravo na očinski i roditeljski dopust


Trudnoća i porod

 • Kako sudjelovati u trudnoći
 • Pripremite se za porod
 • Uloga partnera u porodu


Dojenje

 • Je li dojenje teško i kako se pripremiti
 • Kako mogu pomoći partnerici
 • Kontakt koža na kožu
 • Kako dojenje utječe na svakodnevicu


Prvi dani i mjeseci

 • Povezivanje oca i novorođenčeta
 • Kako njegovati zaokupljenost (0-12 mjeseci)

 

Tečaj je napravila udruga Roda u okviru projekta Očev dopust - korak bliže do ravnopravnijeg roditeljstva koji je u iznosu od 20.000 kuna financiran sredstvima Grada Zagreb preko javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga iz područja promicanja ljudskih prava iz Proračuna Grada Zagreba za 2023.

U suradnji s Gradskim uredom za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo izrađen je i plakat Očinski dopust, koji je tiskan s ciljem da upozna građane i građanke grada Zagreba s osnovnim informacijama o očinskom dopustu i distribuiran je u zdravstvene, sportske, odgojne i kulturne ustanove u Zagrebu. Plakat možete preuzeti na linku na dnu ove stranice.

U okviru projekta izrađena je i infografika s osnovnim informacijama koje tečaj nudi (budućim) roditeljima. Infografiku možete preuzeti na dnu ove stranice.

Projekt Očev dopust - korak bliže do ravnopravnijeg roditeljstva se provodio od 1. srpnja 2022. do 31. ožujka 2023. godine.

 

 

 

Plakat Očinski dopust
Plakat Očinski dopust

VIDI PREUZMI

165.32 kB 10

Infografika o e-tečaju Budi tata
Infografika o e-tečaju Budi tata

VIDI PREUZMI

437.57 kB 12

NOT PUBLISHED
Napisao/la:
Ovaj je tečaj izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovog tečaja je u isključivoj odgovornosti udruge Roditelji u akciji i ni pod kojim uvjetima se ne može smatrati kao odraz Grada Zagreba. Ovaj je tečaj izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovog tečaja je u isključivoj odgovornosti udruge Roditelji u akciji i ni pod kojim uvjetima se ne može smatrati kao odraz Grada Zagreba.