Online tečaj Digitalna pismenost od vrtića upisalo preko 900 polaznica i polaznika

Krajem 2020. godine, kada je bilo posve izvjesno kako radionice namijenjene odgojitelji(ca)ma i stručnjakinjama stručnih službi vrtića, planirane u projektu Razmisli pa klikni - Obitelj u digitalno doba i Razmisli pa klikni ide u vrtić, neće biti moguće provesti uživo, tim provoditeljica, provoditelja i volonterki osmislio je online tečaj Digitalna pismenost od vrtića putem kojeg je omogućeno zainteresiranim polaznicama i polaznicima da sudjeluju u edukaciji o temama sigurnog i odgovornog korištenja digitalnih uređaja i sadržaja te ulozi koju odrasli imaju u formiranju zdravih navika djece, vezanih uz korištenje ekrana.

Rodin online tečaj predstavile smo odgojiteljicama i odgojiteljima, te ostalim stručnjacima i stručnjakinjama koji rade s djecom u siječnju 2021. godine. Kroz niz Zoom susreta, zainteresirane smo polaznice i polaznike upoznale s načinom pristupanja platformi za online učenje, sadržajem tečaja i načinom korištenja platforme, a nakon završenog tečaja, slijedili su ponovni Zoom susreti kako bi polaznice imale priliku međusobno se povezati, podijeliti dojmove i ideje. 

Osim u siječnju i veljači 2021. godine, tečaj je polaznicama i polaznicima bio dostupan i tijekom obilježavanja Dana medijske pismenosti.

E-tečaj Digitalna pismenost od vrtića poslužio je za provođenje aktivnosti edukacije odraslih koji rade s djecom u okviru dva projekta: Razmisli pa klikni - Obitelj u digitalno doba i Razmisli pa klikni od vrtića kada, zbog epidemioloških okolnosti, nije bilo moguće provesti edukacije uživo.

Upisalo ga je preko 900 zainteresiranih stručnjakinja i stručnjaka koji su po uspješno završenom tečaju mogli preuzeti potvrdnice, ali i pregršt korisnih materijala i razrađenih ideja za provođenje radionica s djecom i roditeljima. 

 

Online tečaju Digitalna pismenost od vrtića je moguće pristupiti periodično, a datumi su istaknuti u kalendaru platforme za online edukacije.
Način prijave: Ispunjavanjem prijavnice objavljene uz tečaj, u periodima kad je dostupan za korištenje.
Vrijeme potrebno za dovršetak tečaja: 3-4 sata
Kontakt za mentoriranje: roditeljstvo@roda.hr

NOT PUBLISHED
Napisao/la: