Mobilna aplikacija Expecting dostupna je na još dva europska jezika

Mobilna aplikacija koju koristi već preko 25.000 budućih roditelja diljem Europe, ovaj je tjedan lansirana na platforme iOS i Android u verzijama na španjolskom i mađarskom jeziku.

Iznimno nas veseli što je Erasmus+ program prepoznao vrijednost ove aplikacije te je kroz još jedan projekt odobrio financiranje prijevoda na još dva jezika, tako da je Expecting sada dostupna na ukupno šest jezika – hrvatskom, engleskom, slovenskom, češkom, španjolskom i mađarskom. Novi jezici otvaraju nam pristup roditeljima na dva važna i velika jezična područja.

Mobilne aplikacije za trudnice najčešće razvijaju tvrtke s ciljem skupljanja informacija o korisnicama te u marketinške svrhe i zato je teško doći do pouzdanih informacija o trudnoći, porodu i babinju. Tu je Expecting različita od drugih jer su je razvili roditelji za roditelje, zajedno sa stručnjakinjama poput primalja, doula, psihologinja, savjetnica za dojenje, autosjedalice i nošenje djece.

Osim toga, ExpectingApp je u potpunosti neprofitna, financirana od različitih donatora, primarno Europske komisije kroz Erasmus+ program, UNICEF-ovog ureda za Hrvatsku, Grada Zagreba, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Podaci o korisnicama ne dijele se trećim stranama.

Glavne funkcionalnosti aplikacije uključuju:

  • Praćenje trudnoće iz tjedna u tjedan koje pomaže predočiti djetetov razvoj i pruža korisne savjete za lakše podnošenje izazova koje trudnoća nosi
  • Prijateljske, razumljive i stručne savjete za mame i tate prilagođene tjednu trudnoće korisnica
  • Alate za praćenje dobitka na težini, krvnog tlaka i razine šećera (ukoliko to morate pratiti) koji se mogu personalizirati
  • Popise stvari koje valja pripremiti za porod u bolnici, ali i za kućni porod
  • Popise za nabavu za dom, obitelj i dijete
  • Interaktivan popis 100 najpopularnijih imena za svaku zemlju i mogućnost označavanja korisnici/ku najdražih imena da lakše dogovorite savršeno ime za vaše dijete
  • Brojač pokreta pomoću kojeg je moguće pratiti djetetove pokrete pred kraj trudnoće
  • Brojač i mjerač trudova koji pomaže odlučiti kad je vrijeme za kretanje prema rodilištu ili za zvanje primalje


Expecting nudi i sadržaj za buduće tate – od 9. tjedna trudnoće nudi tekstove i alate posebno za njih i mogućnost da povežu svoju aplikaciju s onom partnerice i time dijele informacije, primjerice odabir najdražih imena za dijete.


Mobilna aplikacija dostupna je na stranicama www.expectingapp.eu/hr.

NOT PUBLISHED
Napisao/la: