Uz online igricu ČUDOvišna avantura, učimo djecu o održivosti

Online igra ČUDOvišna avantura, u svom drugom dijelu nazvanom Parkoljupci, prati Janka Plavka u borbi za gradski park. Grad je zagušen prometom, a Plavko želi obnoviti park koji je premalen za potrebe grada i nije uređen. Da bi u tome uspio, treba motivirati svoje prezaposlene sugrađane i sugrađanke da mu se pridruže na prosvjedu. Treba njihovu pomoć, ali da bi je dobio, i sam mora biti solidaran, volontirati i naučiti ponešto o socijalnoj održivosti kroz pitanja i odgovore.

Zadatak i nije tako težak jer Janko Plavko ima razumijevanja i pokazuje empatiju prema svojim sugrađanima i sugrađankama zbog čega pridobije njihovu pažnju i uspije skupiti kritičnu masu za sudjelovanje u prosvjedu za veći park. Igra je završena kada se svi kojima je Plavko pomogao okupe u parku na prosvjedu tražeći veći i ljepši park. Pred složnim građanima i građankama gradonačelnik nema izbora, a grad dobiva nova pluća – velik i lijepo uređen park u kojem svi uživaju. 

Ova zabavna i edukativna igra namijenjena je za samostalno igranje za djecu u dobi od 10 do 14 godina (viši razredi osnovne škole). Igra će također pomoći nastavnicima u edukaciji kao alat za poučavanje o socijalnoj koheziji te roditeljima kako bi zajedno s djecom učili o održivosti na zabavan način.

Igrici možete pristupiti i zaigrati je OVDJE.

NOT PUBLISHED
Napisao/la: