Jače od potresa - solidarno sa ženama Banije

Ove godine, Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama / One Billion Rising Solidarity u Hrvatskoj posvećena je ženama Banije koje su preživjele razoran potres čije su posljedice ostavile trag na njihovim životima - izgubile su domove, poslove, domaće životinje, vrtove.

 
Ženama su žene iz Zagreba, članice sindikata, ženskih udruga i pojedinke pripremile poklon-paketiće kao znak podrške (dovoljno je kutiju od cipela napuniti korisnim i zgodne stvarčicama) te pozivaju i sve vas da se pridružite i pripremite svoje paketiće. Možete ih donijeti u subotu 13.veljače, od 11 do 13 sati na Zrinjevac, kod paviljona, gdje će ih One Billion Rising Croatia prikupiti. 

Sa ženama Banije su u nedjelju 14. veljače, na Valentinovo, u 12.00 sati u parku u Glini. Pripremljen je i program u kojem će sudjelovati književnice, glumice i glumci, aktivistice i aktivisti. 

 

 

Ovogodišnja manifestacija Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama/One Billion Rising Solidarity organizira se u Hrvatskoj po deveti put i posvećena je ženama koje su podnijele najveći teret borbe s korona virusom, radnicama u zdravstvu, onima koje su preživjele ekonomsko nasilje, trpe nasilje u na radnom mjestu ili u obitelji, ali i ženama koje svakodnevno brinu o svojoj zajednici –  pripremaju i dijele hranu, obilaze starije članove i beskućnike, pomažu izbjeglicama, podržavaju žene koje su preživjele nasilje. U Hrvatskoj, posvećena je ženama jačima od potresa, ženama Banije.

NOT PUBLISHED
Napisao/la: