Online radionica o sigurnosti u prometu za učitelje/ice razredne nastave u siječnju

Nakon niza godina rada na programu Sigurno u autosjedalici u kojem smo bile fokusirane na djecu putnike, odlučile smo se i na projekt čiji je fokus na djeci pješacima.

Djeca su najugroženija skupina u prometu, i kao pješaci i kao putnici u vozilima svojih roditelja. Dok ih sigurnom sudjelovanju u prometu u vozilima mi roditelji učimo primjerom (vezanja)  i korištenjem autosjedalica uvijek i bez iznimke, za učenje djece sigurnom sudjelovanju u prometu u ulozi pješaka, trebamo pomoć i drugih odraslih osoba koje imaju važnu ulogu u životu djece.

Stoga pozivamo učiteljice i učitelje razredne nastave da nam se pridruže na online radionici o učenju o sigurnosti u prometu koja će se održati putem Zoom platforme u srijedu, 27. siječnja 2021. s početkom u 9 sati.

Vrijeme trajanja radionice je 2,5 sata, a sastojat će se od predavanja i predstavljanja alata za učenje.
Detaljan program radionice nalazi se na dnu ovog poziva, a prijaviti se možete putem ove poveznice.

Edukacija je organizirana u okviru projekta zakOČI - Take a brake! odobrenog od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Programa švicarsko-hrvatske suradnje. Partneri u projektu su CareCross iz Švicarske, Sveučilište Sjever, Grad Koprivnica, Grad Zaprešić i Općina Bale. Projekt ima za cilj, učeći iz švicarskih iskustava i najboljih praksi, okupiti sve sudionike u prometu, donostielje odluka, stručnjake, studente, policiju, roditelje, odgojitelje, širu zajednicu i djecu kako bi zajedno promišljali i razvijali sigurna prometna rješenja. 

Očekivani ishodi radionice su jačanje osjetljivosti na probleme na koje nailaze djeca kako aktivni i pasivni sudionici u prometu te poticanje na interaktivne metode poučavanja o sigurnosti u prometu uz stjecanje praktičnih vještina na osmišljavanju oglednog sata ili projektne edukacije na temu. 

Uz predstavljanje inovativnih Rodinih alata za aktivno učenje o sigurnosti u prometu i upoznavanje s načinom rada istih, pojačat ćemo motivaciju za osmišljavanje interaktivnog učenja djece o sigurnosti u prometu i poticanje na osobno osvješćivanje problema i stjecanje vještina koje moraju imati kao sudionici u prometu.

 

Program edukacije 27.1.2021.
Program edukacije 27.1.2021.

VIDI PREUZMI

73.09 kB 0

NOT PUBLISHED
Napisao/la: