Online radionica za roditelje predškolaraca Internet i vaše dijete, siječanj 2021.

Pozivamo vas na online radionicu Internet i vaše dijete  u utorak, 19.1. od 18 sati na Zoom platformi, uz vrlo aktualnu temu Internet i vaše dijete.
Razgovaramo o navikama djece predškolske dobi pred ekranima, kako stvoriti obiteljsko okruženje koje ne potiče pretjerano korištenje ekrana te o načinima kako pomoći djeci da odrastu u sigurne i odgovorne korisnike digitalnih uređaja i sadržaja.
 
Cilj radionice je osvijestiti kod roditelja zamke korištenja ekrana kao dadilja, te ponuditi rješenja (ili zajednički doći do novih) kako stvoriti obiteljsko okruženje koje ne potiče pretjerano korištenje ekrana.
 
Za dječje usvajanje osnovnih koncepata odgovornog i sigurnog sudjelovanja u digitalnom svijetu, ključne su odrasle osobe koje brinu o njihovom odrastanju, a najvažniju ulogu svakako igraju roditelji. Roditeljske navike korištenja digitalnih uređaja i sadržaja, razina osviještenosti o izazovima i opasnostima koje digitalni svijet donosi za djecu, utječu na obiteljske navike te na način na koji će i djeca  sudjelovati u digitalnom svijetu.
Ovom online radionicom želimo naglasiti da su teme sigurnog i odgovornog korištenja interneta djece, neodvojive od odgovornog roditeljstva koje nam je svima cilj. Ove teme nužno je u odgoj uključiti što ranije, kada djetetu prvi put u ruke date digitalni uređaj. Od prvih koraka u digitalnom svijetu, ne dozvolite da dijete odgajaju uređaji i dostupni sadržaji, a kasnije i vršnjaci. Jer, najučinkovitija sigurnosna zaštita u digitalnom okruženju upravo su educirano i osviješteno dijete te informirana, angažirana podržavajuća odrasla osoba, uz koju dijete otkriva digitalni svijet.
 
 
Rok za prijave: 18.1.2021. u 20h 
Prijave putem Google obrasca.
 
Online predavanje/radionica namijenjena je roditeljima djece predškolske dobi.
NOT PUBLISHED
Napisao/la: