Održana obuka za savjetnice o autosjedalicama u Zagrebu

Kako bi ojačali vlastite redove i proširili mrežu besplatnih pregleda autosjedalica organizirale smo niz edukacija za Rodine savjetnice o autosjedalicama ovog proljeća.

Proljetni niz počeo je u Zagrebu dvodnevnim tečajem održanim 16. i 17. ožujka 2019. godine u Rodinom gnijezdu.
Tečaj se sastojao od teorijskog dijela u subotu u kojem se obrađuju teme vezane za važnost i pravilno korištenje sigurnosnih pojaseva i dječjih autosjedalica i zakonsku regulativu uz zorna grafička objašnjenja.

Fokus je stavljen na edukciju roditelja, prepoznavanje grešaka u korištenju autosjedalica i savjetovanje roditelja u ispravljanju grešaka. Veći dio praktičnog dijela se odvijao tijekom drugog dana nakon polaganja ispita iz teorijskog znanja. Uspješno rješavanje ispita značilo je i pridruživanje maloj i entuzijastičnoj ekipi koja igra ključnu ulogu u zaštiti djece na hrvatskim cestama.

Nakon savladavanja ispitnog materijala i pokaznih vježbi za novopečene savjetnice uslijedio je i test s roditeljima na besplatnom pregledu autosjedalica na našem uobičajenom mjestu u Zagrebu – parkiralište MUP-a u Heinzelovoj 98. Svaka nova savjetnica u paru s iskusnom savjetnicom krenula je u pregled autosjedalica i savjetovanje roditelja koji su došli na objavljeni pregled te uspješno pregledale čak 30 autosjedalica. Kod 15 autosjedalica primijećeno je nepravilno korištenje autosjedalice ili nepravilno vezanje djeteta što smo, naravno, ispravili, a čak 6 trudnica je došlo informirati se o pravilnom prijevozu djece.

Zahvaljujući podršci Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa koja nam je omogućila da pokrijemo trošak putovanja za osobe koje žive izvan Zagreba, pridružile su nam se savjetnice iz Ilove, Varaždina i Karlovca te Samobora. Izuzetno nas veseli ta disperziranost koja će uskoro omogućiti da veći broj roditelja u više mjesta Hrvatske dobije pravilan savjet o korištenju autosjedalica.

NOT PUBLISHED
Napisao/la: