Rodino gnijezdo četvrtkom

OBAVIJEST:
Zbog trenutnih epidemioloških (ne)prilika, Rodinu dvoranu ne ustupamo na korištenje  drugim udrugama i građanskim inicijativama. Odluku ćemo prilagođavati sukladno situaciji.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Rodin izvršni tim
Zagreb, 12.10.2020.

 

 

Rodina dvorana, tzv. Rodino gnijezdo u Žerjavićevoj 10, otvorena je četvrtkom udrugama i građanskim inicijativama na besplatno korištenje u vrijeme od 10 do 20 sati.

Uvjeti za korištenje prostora su:

 • udruga je aktivnostima i ciljevima bliska ciljevima udruge Roda
 • događanje se ne naplaćuje krajnjim korisnicima
 • udruga je obavezna poštivati dolje navedena pravila korištenja

Za informaciju o dostupnosti i prijavu korištenja potrebno se javiti na mail ured@roda.hr ili telefonom na 01 61 77 500 (tražiti Ines).

Prostor se sastoji od

 • predprostora veličine oko 20 m2
 • dvorane veličine oko 60 m2 sa 45 stolica i 4 stola na sklapanje
 • zajedničkog wc-a
 • mini kuhinje

Prostor nije prilagođen osobama s invaliditetom, nalazi se na prvom katu bez lifta. Ne postoji osigurano parkirališno mjesto.

Prostor se nalazi u zgradi u kojoj žive većinom starije osobe, a dio našeg predprostora dijelimo s jednim sindikatom. Neka od pravila ponašanja koja navodimo uvjetovana njihovim potrebama i navikama, pa molimo da ih u potpunosti poštujete.

Pravila korištenja

 1. Ključeve preuzimate dan prije događaja, u vrijeme po dogovoru. Molimo vas da ključeve vratite u što skorijem roku, po mogućnosti sljedeći dan. Dobit ćete tri ključa, za ulazna vrata zgrade, ulazna vrata u prostor, staklena vrata u predprostoru dvorane. Dvorana se ne zaključava. Nakon izlaska potrebno je zaključati unutarnja vrata Rodinih prostora (nije dovoljno samo zalupiti vanjska vrata).
 2. Molimo vas da vaše aktivnosti organizirate tako da događanja počinju najranije u 10 ujutro (prostor je zauzet ujutro do 9.30) i da su gotova i prostor prazan do 20 sati. U Gnijezdu možete koristiti platno za projekcije te flip-chart. Ako vam je potrebno još nešto, pobrinite se da to osigurate na vrijeme.
 3. Gnijezdo se nalazi u stambenoj zgradi - molimo vas da pri dolasku/prolasku stubištem/boravku ne stvarate neprimjerenu buku. Također vas molimo da se ne zadržavate na stubištu i u ulazu.
 4. Budući da kroz haustor prolaze automobili do unutarnjeg dvorišta, a stubište je usko, molimo da bicikle ostavljate ili van zgrade ili u našem hodniku (ovo drugo samo ako se radi o manjem broju bicikala - do 3).
 5. Zgrada nema portafon, a vrata od ulaza su ponekad, iako iznimno, zaključana – podijelite tu informaciju sudionicama kako bi vas mogle nazvati ako ne mogu ući u zgradu. Molimo vas da zatvarate vrata u ulazni prostor ureda te da, ako je to potrebno, zadužite osobu koja će ih otvarati po potrebi.
 6. U Rodinu gnijezdu nije dozvoljeno konzumiranje alkohola i Nestle proizvoda – više o tome možete saznati na linku. U Gnijezdu nije dozvoljeno pušenje. Ako sudionice događanja puše van zgrade, zamolite ih da čikove ne ostavljaju po podu.
 7. Molimo vas da za sobom pospremite, očistite, operete suđe i iznesete smeće. U ulaznom prostoru nalaze se kutije za reciklažu pa papir, plastičnu i staklenu ambalažu odvojite i zasebno odložite. Po potrebi očistite i podove prije/poslije događanja. Pribor za čišćenje nalazi se u predprostoru wc-a. Pri odlasku obavezno ugasite sva svjetla, klimu i aparate.


Gnijezdo je uređeno s puno ljubavi i truda naših volonterki i volontera – vjerujemo da ćete prepoznati njihov trud te se za vrijeme korištenja našeg Gnijezda dobro brinuti o njemu.


Želimo vam ugodan boravak!
Rode

NOT PUBLISHED
Napisao/la: