Ostavimo trag!

 Drage građanke i građani, drage prijateljice i prijatelji, svi vi koji ovih dana pratite razvoj akcije #PrekinimoŠutnju!

Nakon što smo objavile više od 400 strašnih svjedočanstava žena iz hrvatskih bolnica, želimo napraviti korak dalje. Odnosno, korak bliže pravu žena na zahvate bez boli!

Znamo da i vi želite pružiti podršku ženama koje prolaze ponižavajuće i bolne postupke bez anestezije. Pozivamo vas stoga da to sljedećih dana učinite ostavljajući crveni trag - otisak svojega dlana - u svim javnim prostorima koje posjećujete. Neka to budu bolnice i domovi zdravlja, ali i sudovi, fakulteti, kulturne ustanove i različita javna mjesta vidljiva što većem broju ljudi.

Ako su bile nevidljive i tihe u patnji, neka žene budu vidljive i glasne u podršci i protestu!

Ne budimo sramežljive, ne budimo suzdržane u ostavljanju tih tragova, kao što smo, možda, bile suzdržane tijekom ružnih i bolnih postupaka u bolnicama. Bolnice nisu mjesta u kojima bi se žena sama trebala izboriti za svoja prava u trenucima u kojima joj je teško. Sad je vrijeme da pokažemo koliko smo ogorčene i ljute na ono što nam čine bez upozorenja i pristanka.

Ostavite svoj trag - neka znaju da nećemo (ne)stati!

Fotografiju, uz #prekinimosutnju i #ostavimotrag hashtag postajte na društvenim mrežama ili nam ih pošaljite na mail prekinimo.sutnju@roda.hr da ih objavimo.

 

Osim u javnom prostoru, na društvenim mrežama možete podržati akciju tako da na svoje profilne slike postavite Twibbon #OstavimoTrag.

 

 

 

Crvena ruka
Crvena ruka

VIDI PREUZMI

14.54 MB 0

NOT PUBLISHED
Napisao/la: