Razmisli pa klikni od vrtića, projekt koji financira Grad Zagreb

Tijekom 2017. godine, Roda na području Zagreba provodi projekt Razmisli pa klikni od vrtića, čime smo, zahvaljujući financijskoj potpori Grada Zagreba, omogućile da se i u Zagrebu provode aktivnosti kojima jačamo kompetencije roditelja nužne za odgoj djece u digitalno doba.

Cilj projekta:

Osnažiti roditelje i ostale odrasle članove obitelji na preuzimanje aktivne uloge u odgoju djece za digitalno doba, te ih educirati kako da djeci predškolske dobi pruže prilagođena znanja i svijest koja im je potrebna da bi prepoznali i izbjegli opasne radnje i situacije na internetu.

Aktivnosti kojima ćemo ostvariti ovaj cilj:

  1. Radionica za roditelje kojom ćemo jačati njihove kompetencije za preuzimanje aktivne uloge u odgoju djece za odgovorno korištenje interneta,
  2. Izrada edukativnih sadržaja (letka, tekstova, video uputa) namijenjenih osnaženju kompetencija i edukacije odraslih u preuzimanju aktivne uloge u odgoju djece za odgovorno korištenje interneta.

Projektom će roditelji biti educirani pružiti podršku djeci dok usvajaju koncepte pravilnog i sigurnog korištenja interneta.

Kroz projekt osigurana je dostupnost tiskanih materijala roditeljima predškolske djece Zagreba, te osigurao provođenje edukativne radionice za roditelje o sigurnom i odgovornom korištenju interneta djece predškolske dobi u Zagrebu.

U okviru projekta održane su tri radionice za roditelje, a ostvaren je i kontakt s drugim zainteresiranim vrtićima Grada zagreba u kojima će Roda radionicu održati nakon dovršetka projekta. Tiskan je letak Što znači biti odgovoran roditelj u digitalnom svijetu? koji je podijeljen roditeljima djece predškolske dobi u Zagrebu, izrađeni su informativno-edukativni članci, infografike i video materijali koji su objavljeni na Rodinom portalu i slobodni su za dijeljenje uz navođenje izvora.

Što znači biti odgovoran roditelj u digitalnom svijetu?
Što znači biti odgovoran roditelj u digitalnom svijetu?

VIDI PREUZMI

429.84 kB 0

DOBAR pristup prvim koracima djeteta na internetu
PREUZMI

347.83 kB 0

8 digitalnih životnih vještina koje djeca trebaju usvojiti
PREUZMI

130.54 kB 0

Predškolarci u digitalnom svijetu
PREUZMI

251.04 kB 0

NOT PUBLISHED
Napisao/la: