Kako pravilno namjestiti autosjedalicu - edukativni filmovi

Udruga Roda snimila je četiri edukativna filma kako bi pomogli roditeljima oko pravilnog namještanja autosjedalica. Svrha je ovih edukativnih filmova, koje možete pogledati i na Rodinom YouTube kanalu, dati roditeljima, koji možda ne mogu doći na Rodine preglede autosjedalica, odgovore na najčešća pitanja. 
 

1. Postavljanje autosjedalica u smjeru suprotnom od smjera vožnje

Prvi film objašnjava roditeljima kako pravilno postaviti sjedalicu u smjeru suprotnom od smjera vožnje, uzimajući u obzir činjenicu da svaka autosjedalica i automobil imaju svoje specifičnosti. Ujedno naglašava zašto je važno da osim ovog videa slijedite i pisane upute proizvođača i automobila i autosjedalice.

2. Vezanje djeteta u autosjedalicu suprotno od smjera vožnje

Drugi film pokazuje kako valja pravilno vezati dijete u autosjedalicu suprotno od smjera vožnje, ali i daje odgovor kada je vaše dijete preraslo autosjedalicu koja se postavlja u smjeru suprotnom od smjera vožnje.

3. Autosjedalice u smjeru vožnje

Treći film bavi se autosjedalicama koje se postavljaju u smjeru vožnje, odnosno, kako ju ispravno postaviti i učvrstiti pojasom automobila, kako ispravno vezati dijete u nju, te kada je dijete preraslo ovu vrstu autosjedalice.

4. Pomoćna postolja i vožnja bez autosjedalice

Zadnji film bavi se pomoćnim postoljima i vožnjom bez autosjedalice. U njemu možete pronaći informacije kako ispravno postaviti i vezati dijete u pomoćno postolje, ali i odgovor na pitanje je li vaše dijete spremno za vožnju bez pomoćnog postolja.

NOT PUBLISHED
Napisao/la: