Održan drugi trening o procesu zagovaranja za javne politike

U Zagrebu je održan drugi dvodnevni trening (10. i 11.3.2017.) pod nazivom "Zagovaranje za javne politike". Trening je održao Gordan Bosanac iz Centra za mirovne studije, a sudionici treninga su bili predstavnice i predstavnici organizacija civilnoga društva.

Trening je održan u okviru projekta Kaleidoskop - unapređenje prava djece u različitim obiteljima za tolerantno društvo koji provode udruga Roditelji u akciji – Roda, ADOPTA – Udruga za potporu posvajanju, LET - Udruga za unapređenje kvalitete življenja te suradnici na projektu Zagreb Pride.

Cilj treninga je bio jačanje zagovaračkih kapaciteta udruga uključenih u projekt Kaledioskop, kako bi se kroz zagovaračke aktivnosti poboljšala prava djece u različitim obiteljima.

Prvi dan treninga, sudionici su upoznati s konceptom i načelima zagovaranja, procesom donošenja javnih politika (radom Vlade i Sabora) te su identificirani i određeni policy prioriteti. Dogovoreni policy prioriteti i ciljevi su temeljeni na ranije usuglašenoj analizi zakona vezanih uz prava djece u različitim obiteljima.

Drugog dana se pristupilo izradi zagovaračkog plana, mapiranju policy procesa te upoznavanjem sa zagovaračkim alatima. Na kraju dvodnevnog treninga, sudionici su izradili prezentaciju jedinstvenog zagovaračkog plana te uskladili aktivnosti koje slijede kako bi se pokrenule zagovaračke aktivnosti.

NOT PUBLISHED
Napisao/la: