Projekt MA#ME predstavljen na konferenciji COPE-a u Stockholmu

Međunarodna organizacija Children of prisoners Europe (COPE) i civilna organizacija Bufff održale su 21. svibnja 2015. u Stockholmu godišnju konferenciju pod nazivom "Podrška djeci čiji su roditelji u zatvoru i njihovim obiteljima – prava, mogućnosti i odgovornosti" (Supporting children with imprisoned parents and their families – rights, opportunities and responsibilities). Uz visoke goste i izlagače, poput premijerke Malte i predstavnice Ombudsmana za djecu Švedske, na konferenciji su sudjelovali predstavnici međunarodnih organizacija civilnog društva, državnih tijela, posebice zatvorskog sustava i policije iz mnogih zemalja, kao i predstavnice Ureda pravobraniteljice za djecu Republike Hrvatske, koji je član COPE-a.

Zamjenica pravobraniteljice za djecu Maja Gabelica Šupljika i savjetnica Danijela Žagar prikazale su, u sekciji poster-prezentacije, devetogodišnji rad i aktivnosti pravobranitelja za djecu usmjerene pravima, potrebama i interesima djece čiji su roditelji u sukobu sa zakonom, integrativni pristup koji uključuje sve društvene, akademske i civilne dionike te procjenu njihovih reakcija na preporuke pravobraniteljice.

Na posteru pod naslovom "Pravobranitelj za djecu – zaštita, praćenje i promicanje prava djece čiji su roditelji u sukobu sa zakonom. Tko je odgovoran?" prikazana je i suradnja pravobraniteljice s udrugom Roditelji u akciji (RODA) i njihov projekt: ma#me - Osnaživanje zatvorenica za roditeljsku ulogu i uključivanje na tržište rada.

Poster možete pogledati na dnu objave.

OMBUDSMAN FOR CHILDREN - PROTECTION, MONITORING AND PROMOTION OF THE RIGHTS OF CHILDREN WHOSE PARENTS ARE IN CONFLICT WITH THE LAW
OMBUDSMAN FOR CHILDREN - PROTECTION, MONITORING AND PROMOTION OF THE RIGHTS OF CHILDREN WHOSE PARENTS ARE IN CONFLICT WITH THE LAW

VIDI PREUZMI

1.14 MB 0

NOT PUBLISHED
Napisao/la: