Zatvorenice kuhaju s Davidom Skokom

Predstavljanje projekta Neprekinuta veza - povezujuće roditeljstvo iza rešetaka u Kaznionici u Požegi

 

U ponedjeljak, 22. svibnja 2017. godine, na konferenciji za medije u Kaznionici i zatvoru u Požegi Roda će predstaviti aktivnosti projekta Neprekinuta veza - povezujuće roditeljstvo iza rešetaka.

Na konferenciji za medije prisutnima će se obratiti državni tajnik Ministarstva pravosuđa dr. sc. Kristian Turkalj, upravitelj Kaznionice i zatvora u Požegi Antonio Čirko, univ. spec. oec., predstavnica udruge Roditelji u akciji – Roda, te poznati hrvatski chef David Skoko koji će za osoblje i za zatvorenice Kaznionice i zatvora u Požegi do kraja 2017. u okviru projekta održati dvije kuharske radionice.

Iz projekta će se financirati i uređenje kuhinje i dnevnog boravka odjela na kojem borave trudnice i majke s djecom u dobi do tri godine. Prostor će se opremiti potrebnim odgovarajućim namještajem, opremom i priborom, a predstavnici i predstavnice medija prvi će imati priliku obići opremljeni prostor. Zatvorenice, koje na odjelu rodilja borave sa svojom djecom, tako će odsad imati mogućnost pripreme zdravih obroka za svoju djecu, što je u skladu s Europskim zatvorskim pravilima.

Neki od ciljeva projekta su pružanje podrške trudnicama i majkama zatvorenicama u povezujućem roditeljstvu, jačanje njihovih roditeljskih kompetencija i osnaživanje u majčinskoj ulozi. Tome će posebno pridonijeti kazališno-glazbene radionice, grupe podrške, te kuharske radionice pod vodstvom iskusnog profesionalnog kuhara Davida Skoke kroz koje će osoblje i zatvorenice naučiti pripremati jednostavne i ekonomične zdrave obroke u izazovnim uvjetima boravka u zatvoru.

Objavljeno:
Napisao/la:

Moglo bi Vas zanimati