Poziv na završno predstavljanje rezultata projekta Kaleidoskop

Udruga Roditelji u akciji - Roda s partnerima ADOPTA – Udruga za potporu posvajanju i LET – Udruga za unapređenje kvalitete življenja te udrugom Zagreb Pride kao suradnicima poziva vas na

završno predstavljanje rezultata projekta
„KALEIDOSKOP - UNAPREĐENJE PRAVA DJECE U RAZLIČITIM OBITELJIMA ZA TOLERANTNO DRUŠTVO"
koje će se održati 27. travnja 2017. godine, četvrtak u 11 sati, Žerjavićeva 10/I u Zagrebu.

 

Ciljevi projekta Kaleidoskop bili su osigurati primjenu ljudskih prava jednoroditeljskih, posvojiteljskih i duginih obitelji, povećati pristup različitih obitelji njihovim pravima te povećati svijest građana, ali i jednoroditeljskih, posvojiteljskih i duginih obitelji o pravima i potrebama djece u različitim obiteljima.
Tijekom projekta koji je trajao 18 mjeseci za organizacije civilnoga društva i za institucije iz cijele Hrvatske održani su treninzi pod nazivom Sve obitelji su jednake u svojoj različitosti - kako štititi i zagovarati prava djece i roditelja u različitim obiteljima, a u cilju jačanja zagovaračkih kapaciteta organizacija civilnoga društva održane su radionice Zagovaranje za javne politike u izvedbi Centra za mirovne studije na kojima su uz Adoptu, Let, Rodu i Zagreb Pride sudjelovali i predstavnici/ce novoosnovane udruge Dugine obitelji.

Vodiči Moja jednoroditeljska obitelj, Moja posvojiteljska obitelj i Moja dugina obitelj nastali su kako bi osnažili roditelje za razgovore s djetetom o tome kako je nastala njihova obitelj i što je čini posebnom, a što sličnom drugim obiteljima dok virtualni pravni kutak pruža pravne informacije i sadržaje za roditelje iz jednoroditeljskih, posvojiteljskih i duginih obitelji.
U suradnji s udrugom Forum za slobodu odgoja izrađena je opsežna analiza pravnoga okvira, obrazaca u javnim ustanovama te nastavnoga materijala za prva četiri razreda osnovne škole pod nazivom Pogled prema različitim obiteljima - Jednoroditeljske, posvojiteljske i dugine obitelji kroz analizu zakonodavstva, osnovnoškolskih udžbenika i formulara.

Slikovnica Naše obitelji i istoimeni animirani film nastali su u suradnji s tvrtkom Igubuka d.o.o., a cilj im je bio prenijeti poruku o toleranciji, o različitim oblicima obitelji kojima je zajedničko to da su najvrednije mjesto za odrastanje.

Svi materijali nastali u okviru projekta bit će dostupni na konferenciji.

Zbog ograničenog broja mjesta potrebno je najaviti svoj dolazak popunjavanjem ove prijavnice. Na žalost, prostor nije arhitektonski prilagođen osobama koje se kreću pomoću invalidskih kolica.

Obrazac za prijavu.

Objavljeno:
Napisao/la:
Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge Roditelji u akciji - RODA. Projekt KALEIDOSKOP provodi udruga Roda u partnerstvu s udrugama ADOPTA - Udrugom za potporu posvajanju i LET - Udrugom za unapređenje kvalitete življenja te sa suradnicima Zagreb Pride. Ukupna vrijednost projekta je 157.430,00 eura. Projekt je sufinancirala Europska unija u okviru programa IPA, komponenta Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija za 2012. godinu. Projekt je ugovoren u sklopu EU programa dodjele bespovratnih sredstava IPA 2012 Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava. Ugovorno tijelo je Središnja agencija za financiranje i ugovaranje. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Trajanje projekta: studeni 2015. - svibanj 2017.

Moglo bi Vas zanimati