Izvještaj s predstavljanja slikovnice i crtića Naše obitelji

Udruga RODA – Roditelji u akciji predstavila je danas široj javnosti svoju slikovnicu i prvi animirani film "Naše obitelji". Slikovnica i animirani film nastali su u okviru europskog projekta Kaleidoskop – unapređenje prava djece iz različitih obitelji za tolerantno društvo kojeg udruga Roda provodi u partnerstvu s udrugama ADOPTA – Udrugom za potporu posvajanju i LET – Udrugom za unapređenje kvalitete življenja te sa suradnikom Zagreb Pride.

"Iznimno smo ponosne na slikovnicu i animirani film jer na topao i prijateljski način promoviraju različitosti u društvu koje nas obogaćuju. Željele smo pokazati da su sve obitelji, bez obzira na svoj oblik, broj, spol ili rod članova, najbolje i najsigurnije mjesto za odrastanje djeteta jer je obitelj mjesto gdje pripadamo koliko god različita ona bila", rekla je voditeljica projekta Kaleidoskop Branka Mrzić Jagatić, na predstavljanju u prostorijama udruge Roda te najavila da će se animirani film uskoro početi prikazivati u programu Hrvatske radiotelevizije.

Ilustracije u slikovnici i animiranom filmu "Naše obitelji" kao i produkciju animiranog filma potpisuje tvrtka za izdavaštvo i audiovizualne djelatnosti Igubuka d.o.o. u kojoj iz pera Ivane Guljašević i Brune Kumana svakodnevno nastaju predivne i maštovite ilustracije.

"Suradnja s partnerima na projektu, udrugom Let i udrugom Adopta te sa suradnicima, udrugom Zagreb Pride bila je iznimno produktivna. Svi su predano radili na realizaciji slikovnice i animiranog filma. Zahvaljujmo našim partnerima i tvrtki Igubuka koja je radila ilustracije, animaciju i produkciju animiranog filma", zaključila je voditeljica projekta Branka Mrzić Jagatić.

Animirani film "Naše obitelji" možete pogledati na ovoj poveznici, dok istoimenu slikovnicu možete pronaći ovdje.

Kako nam je bilo na predstavljanju pogledajte u fotogaleriji.

Objavljeno:
Napisao/la:
Photo: Barbara Trbojević Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge Roditelji u akciji - RODA. Projekt KALEIDOSKOP provodi udruga Roda u partnerstvu s udrugama ADOPTA - Udrugom za potporu posvajanju i LET - Udrugom za unapređenje kvalitete življenja te sa suradnicima Zagreb Pride. Ukupna vrijednost projekta je 157.430,00 eura. Projekt je sufinancirala Europska unija u okviru programa IPA, komponenta Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija za 2012. godinu. Projekt je ugovoren u sklopu EU programa dodjele bespovratnih sredstava IPA 2012 Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava. Ugovorno tijelo je Središnja agencija za financiranje i ugovaranje. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Trajanje projekta: studeni 2015. - svibanj 2017.

Moglo bi Vas zanimati