rodina događanja

Promocija slikovnice i animiranog filma Naše obitelji

Udruga RODA – Roditelji u akciji u okviru projekta Kaleidoskop – unapređenje prava djece u različitim obiteljima za tolerantnije i raznovrsno društvo, kojega provodi s partnerima ADOPTA – Udruga za potporu posvajanju i LET – Udruga za unapređenje kvalitete življenja te udrugom Zagreb Pride kao suradnicima, objavila je svoju prvu slikovnicu i animirani film Naše obitelji o različitim obiteljima.

Promocija slikovnice i animiranog filma „Naše obitelji" ODRŽAT ĆE SE
23. ožujka 2017., četvrtak, u 11 sati u Rodinom novom prostoru na adresi Žerjavićeva 10/I.

Autori slikovnice su Roda i tvrtka Igubuka d.o.o. koju čini autorski dvojac Guljašević-Kuman u Hrvatskoj prepoznat po izradi jedinstvenih i prepoznatljivih slikovnica i animiranih filmova koje publika kojoj se obraća, a to su djeca i odrasli, uvijek rado dočekuje.

Izradu animacije uz Igubuku u animiranom filmu potpisuje Hommage, glazbu – Konrad Lovrenčić dok su Leda Lovrenčić, Laura Đurović, Patrik Đurović i Ana Kuman posudili svoje glasove dječjim likovima. Leptira Srećka utjelovljuje Dubravko Sidor, kojega publika možda najviše pamti kao naratora u animiranim filmovima o slavnom profesoru Baltazaru.
Središnje poruke slikovnice i animiranog filma koje govore o tome da je obitelj tamo gdje osjećamo da pripadamo i da je u redu biti različit šalje leptirić, glavni protagonist koji vučen svojom znatiželjom promatra prizore iz života jednoroditeljskih, posvojiteljskih, duginih ali i drugih obitelji.

Slikovnica je tiskana u 600 primjeraka, a možete je prelistati ovdje. Animirani film ćete moći pogledati na promociji u četvrtak, a nakon toga i na našim stranicama.

Kroz slikovnicu i animirani film djeca će, istražujući ih s odraslom osobom, učiti o prihvaćanju različitosti i učiti o tome kako nije važan oblik obitelji sve dok se djeca u njoj osjećaju voljeno, sigurno i slobodni živjeti svoju različitost.

Na promociju ste svi pozvani, ali vas molimo da se najavite mailom na ured@roda.hr

Objavljeno:
Napisao/la: