Informativno edukativna radionica za asistentice žena s invaliditetom

Udruga Roditelji u akciji – RODA poziva asistentice žena s invaliditetom, tumačiteljice hrvatskoga znakovnog jezika i pratiteljice slijepih i slabovidnih žena na informativno edukativnu radionicu projekta „Psihosocijalna podrška ženama s invaliditetom u reproduktivnoj dobi".

Pozivamo zainteresirane žene na informativno edukativnu radionicu u okviru projekta „Psihosocijalna podrška ženama s invaliditetom u reproduktivnoj dobi" koja će se održati

u udruzi Roditelji u akciji - Roda, Čanićeva 14, Zagreb
u subotu, 7. svibnja 2016., 11.00 –16.00 sati

 

Kome je namijenjena radionica?

Radionica je namijenjena svim ženama koje pružaju ili bi voljele pružati neformalnu podršku ženama s invaliditetom: sadašnjim i budućim asistenticama žena s invaliditetom, tumačiteljicama hrvatskoga znakovnog jezika i pratiteljicama slijepih i slabovidnih žena.


Cilj i sadržaj radionice

Cilj radionice je upoznavanje polaznica (asistentica žena s invaliditetom, tumačiteljica hrvatskoga znakovnog jezika i pratiteljica slijepih i slabovidnih žena te drugih žena koje pružaju neformalnu podršku ženama s invaliditetom) s djelovanjem udruge Roda u području usluga, vrste i načina podrške koju udruga Roda može pružiti ženama s invaliditetom za vrijeme trudnoće, porođaja i majčinstva. Budući da Rodine usluge, na žalost, nisu uvijek dostupne svim ženama s invaliditetom, cilj je putem ove radionice informirati njihovu žensku podršku o edukativnim materijalima i podršci koju Roda može pružiti ženama s invaliditetom u reproduktivnoj dobi dok možda tek razmišljaju o majčinstvu ili već jesu majke.
Napomena: radionica je informativnog karaktera i ne osposobljava polaznice za asistentice osoba s invaliditetom


Sadržaj radionice je sljedeći:

11.00 - 11.15 Uvod – o projektu i ciljevima radionice - 15 min
11.15 - 12.00 Prava trudnica i majki s invaliditetom - 45 min
12.00 - 13.00 Rodina podrška i usluge tijekom trudnoće, porođaja i dojenja - 60 min
13.00 - 14.00 Pauza za ručak - 60 min
14.00 - 14.45 Važnost korištenja autosjedalica za djecu - 45 min
14.45 - 15.30 Prednosti korištenja nosiljki za djecu – 45 min
15.30 – 16.00 Edukativni materijali za žene s invaliditetom i evaluacija – 15 min


Prijava na radionicu

Prijava je obavezna, a prijaviti se možete putem telefona, elektroničke pošte ili putem on-line obrasca kojega možete popuniti OVDJE.
Prijave se primaju najkasnije do 5. svibnja 2016.
Broj mjesta je ograničen!


Trošak puta za sudionice

Za sudionice koje dolaze izvan Zagreba osigurana su sredstva za podmirenje troška puta u visini iznosa povratne autobusne karte ili karte za vlak iz mjesta dolaska u Zagreb i natrag. Troškovi puta isplatit će se temeljem ispunjenog i pravovremeno dostavljenog putnog naloga te valjane putne karte.

Više informacija možete dobiti putem telefona na broj 091/22 77 232 ili putem elektroničke pošte na adresi branka@roda.hr

Očekujemo Vas na radionici i veselimo se susretu!

 

NOT PUBLISHED
Napisao/la: