Rodina radionica o platnenim pelenama u Dubrovniku, 23.3.2016.

 

Radionica je namijenjena svim zainteresiranim budućim roditeljima i roditeljima male djece. Svi zainteresirani za korištenje platnenih pelena moći će iz prve ruke čuti informacije o njihovim prednostima, savjete i upute kako ih koristiti i održavati.

Danas sve više roditelja mora paziti na troškove, a ako se odluče za platnene pelene, sačuvat će i do 5000 kn, koliko bi više morali izdvojiti za jednokratne pelene. Potrebno ih je samo 20-ak za jedno dijete. Sačuvat će i okoliš od teško razgradivog otpada jednokratnih pelena.

Neki se roditelji boje komplicirane upotrebe i održavanja, no moderne platnene pelene nisu starinske četvrtaste pelene koje je trebalo iskuhavati, glačati i savijati. Šivane su u nekoliko slojeva, s oblikom koji se jednostavno pričvrsti čičkom ili drukerima. Jedan od razloga sve veće popularnosti platnenih pelena je i njihov privlačan dizajn i sve bolja dostupnost u Hrvatskoj. 

Udruga Roda je jedan od vodećih primjera društvenog poduzetništva u Hrvatskoj, a platnene pelene Rodina pusa šiju osobe s invaliditetom.
Svi prisutni na radionici dobit će na poklon primjerak Rodine platnene pelene za novorođenče.
Aktivnost se odvija u okviru projekta Zelena pelena koji financira Grad Dubrovnik.

Veselimo se zajedničkom druženju!

Zbog ograničenog broja polaznica/ka molimo vas da svoj dolazak najavite na broj telefona 099 536 06 38.

NOT PUBLISHED
Napisao/la: