Puna (školska) torba briga

Dragi roditelji, nastavnici, djedovi i bake, sestre i braćo, učenici i svi zabrinuti za prosvjetu, pozivamo vas da nam pomognete u želji da skrenemo pozornost na probleme vezane uz školstvo.

Poznato vam je da smo kroz niz akcija pokušavali podići kvalitetu života najmlađe populacije i njihovih obitelji. Jednu od naših posljednjih akcija, peticiju Za vrtiće iz bajke, potpisalo je 8.500 građana. Njihovi su potpisi predani Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta i RODA neće prestati inzistirati na novim normativima. Za vrijeme spomenute akcije javio nam se velik broj roditelja zabrinutih za stanje u hrvatskim školama.

Upravo zato odlučili smo ovaj Božić obilježiti posjetom ministru Primorcu prilikom kojeg bismo mu uručili školsku torbu, nadamo se prepunu Vaših pisama upućenih njemu osobno ili Ministarstvu. Stoga Vas molimo da pomoću našeg predloška (ili bez njega) napišete i potpišete pismo u kojem ćete istaknuti probleme koji Vas najviše muče, a vezani su uz prosvjetu i školstvo. Nadamo se da će se akciji priključiti i brojni nastavnici sa svojim pismima, kao i pismima svojih učenika.

Simbolično - teškom torbom, želimo istaknuti problem teških školskih torbi na leđima učenika.

Pozivamo sve simpatizere da nam pomognu prikupljanjem pisama te se nadamo da će masovnost ove akcije potaknuti Vladu i nadležne institucije da obrate veću pažnju prosvjeti i izdvoje značajnija sredstva za školstvo.

Molimo da nam pisma dostavite ili pošaljete na sljedeću adresu:

RODA
Savska 80
10 000 Zagreb

ili

e-mail

Predložak pisma

„Poštovani ministre,

Ovim Vam putem želim iskazati svoje nezadovoljstvo politikom Vlade i Ministarstva prema prosvjeti. Naime, smatram da je stanje u školstvu alarmantno i da je potrebno hitno uložiti maksimalan trud da se ovaj najvažniji segment društva potakne na promjene. Jedina garancija napretka naše zemlje je ulaganje u školovanje naše djece i mladih.

Želim Vam posebno istaknuti sljedeće probleme:

Nadam se da će nadležne institucije ozbiljno shvatiti ovaj apel i brzim akcijama donijeti bolje dane za hrvatsko školstvo.

S poštovanjem,
(potpis)

NOT PUBLISHED
Napisao/la: