Olakšajmo teret sirijskim majkama (i očevima)

Društveno poduzeće Brodoto i partneri/ce, udruge RODA i Kamensko, te filmski inkubator Blank i Kamerades, pokrenuli su crowdfunding kampanju na Indiegogou s ciljem prikupljanja 2300$ za izradu i distribuciju 100 nosiljki za djecu koja se s roditeljima kreću izbjegličkom rutom.

Svatko tko je ikad probao nositi dijete, zna sve o prednostima nošenja djece uz sebe i na sebi, uz pomoć platnene nosiljke. U ovako specifičnim uvjetima, nosiljke ne samo da umiruju djecu i olakšavaju nošenje, one oslobađaju ruke koje drže stariju djecu, nose osnovne potrepštine, nosiljke osiguravaju neodvajanje majke ili oca od djeteta. One znače sigurniji, brži i lakši put u slobodu i sigurnost za roditelje koji su se na novo odredište uputili s djecom.

Olakšajmo im stoga teret i pomozimo im stići na željeno odredište.

Same nosiljke proizvodit će se u od ekoloških i netoksičnih materijala u Kamenskom, bivšoj tekstilnoj tvornici čije su radnice ostale bez posla. Uplatom od 23$ u kampanji osiguravate da jedna majka dobije nosiljku za bebu, ali svaka pa i najmanja donacija je važna.

 

Cilj je dosegnut u prvih sat vremena, ali akcija se nastavlja!
Kampanja će trajati do 7. listopada nakon ćega će se nosiljke distribuirati organizacijama na terenu.
O tome kako će biti potrošen višak sredstava, odlučivat će donatori zajedno.

NOT PUBLISHED
Napisao/la: