Rešetke nisu prepreke na Danu D 2015.

Proizvode osmišljene na radionici participativnog dizajna u Kaznionici u Požegi na kojoj su sudjelovale studentice dizajna i zatvorenice, napokon možete vidjeti!

Ponosne smo što smo uvrštene u izložbeni program D-izložba koja se održava u sklopu šestog izdanja Međunarodnog festivala dizajna Dan D 2015. koji će se održati od 3. do 5. srpnja u prostorima bivše vojne bolnice u Vlaškoj ulici u Zagrebu, nastavljajući tako praksu oživljavanja napuštenih zagrebačkih prostora.

Ove godine Dan D svojom temom otvara raspravu o Arhivu dizajna i postavlja pitanje što smo naučili, kako čitamo i reinterpretiramo vlastito dizajnersko nasljeđe, kako bilježimo njegove fragmente i kakvu im novu narativnu strukturu dajemo, te što nam to govori o našoj vlastitoj poziciji, kao dizajnera, danas? Ovom temom Dan D će se baviti kroz izložbe, predavanja i okrugli stol.

Izložbeni program podrazumijeva i D-izložbu - platformu za predstavljanje natječajem izabranih najboljih mladih dizajnera iz regije bez obzira djeluju li aktivno na sceni ili će na nju tek kročiti. D-izložba uključuje naručene ili samoinicirane radove, mentorirane ili samostalne projekte, te one projekte i koncepte osmišljene i realizirane upravo za nastup na festivalu.

Za ovogodišnju D-izložbu izabrano je ovih 20 autora i autorskih timova: Ana Armano Linta, Željko Beljan, Vlatka Blakšić & Katerina Duda, Andrej Đukić, Marija Gradečak, Lana Grahek, Rešetke nisu prepreke, Ena Jurov, Leila Kasumović, Ivan Kunjašić, Me and the Machine, Neuralab, Sara Pavleković Preis, Barbara Rad, Ana Radovanović, Imelda Ramović, Alma Šavar, Gala Marija Vrbanić, studenti Studija dizajna 3. godina te tim vk@frka2015. Više o izlagačima pročitajte ovdje.

D-izložba će se moći pogledati sva tri dana trajanja festivala, na 2. katu kompleksa u Vlaškoj. U nedjelju 5. srpnja, na samom zatvaranju festivala, najbolji izlagači na D-izložbi po sudu međunarodnog žirija bit će nagrađeni.

Izuzetna nam je čast i veselje što je projekt Rešetke nisu prepreke i radovi proizašli iz njega, uvršten u D-izložbu.

mame zatvorenice
NOT PUBLISHED
Napisao/la: