Mobilna aplikacija udruge Rode predstavljena u britanskom znanstvenom časopisu

Rodina mobilna aplikacija za trudnice Expecting je predstavljena u najnovijem broju britanskog stručnog časopisa The Practicing Midwife (veljača 2020.), recenziranoj znanstvenoj publikaciji koja mjesečno izlazi u tiskanom i digitalnom obliku. Ovo je sjajna prilika da se naša mobilna aplikacija predstavi međunarodnom tržištu. Naime, ovaj časopis izlazi u Britaniji, ali su čitatelijce iz zemalja diljem svijeta.


Aplikacija Expecting je prestavljena u svibnju 2019. i do danas ima preko 12.000 korisnica i korisnika iz zemalja diljem Europe, a recenzije korisnica i korisnika su pozitivne. Aplikacija će uskoro doživjeti novo izdanje. Roda je osigurala financiranje za tehničku nadogradnju aplikacije, ali i nove jezike. Tako će uz postojeće inačice na hrvatskom, engleskom, slovenskom i mađarskom aplikaciju dodatno prevesti na španjolski i mađarski jezik, a pregovara se i o mogućnosti prijevoda na talijanski jezik.


Osim objave u The Practicing Midwife aplikacija Expecting se nalazi na popisu digitalnih alata Svjetske zdravstvene organizacije, u sklopu Digitalnog zdravstvenog atlasa (Digital Health Atlas).

 
O aplikaciji Expecting

Expecting je proizvod suradnje vodećih udruga za roditelje iz Hrvatske, Slovenije i Češke koje su, za potrebe izrade aplikacije, spojile znanja samostalnih primalja, psihologinja, doula, savjetnica za nošenje djece i savjetnica za autosjedalice. Sadržaj je mobilne aplikacije temeljen na novijim znanstvenim dokazima i praksama te na iskustvima roditelja. Aplikacija nije komercijalna, potpuno je besplatna i dostupna na hrvatskom, engleskom, češkom i slovenskom jeziku. Predstavljena je u svibnju 2019. i do sada ima preko 12.000 korisnica i korisnika diljem Europe.


Donatori projekta

Europska komisija je financirala izradu aplikacije kroz Erasmus+ program, a Grad Zagreb - Ured za zdravstvo, sufinancirao je dio troškova za razvoj aplikacije i pripreme knjige na hrvatskome jeziku. Više informacija o aplikaciji potražite na www.expectingapp.eu/hr.

NOT PUBLISHED
Napisao/la: