Objavljena nova brošura Autosjedalica uvijek i bez iznimke!

U okviru projekta Sigurno u autosjedalici kojeg provodi udruga Roda već 15 godina i uz financijsku podršku Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa otisnuto je 8. dopunjeno izdanje brošure Autosjedalica uvijek i bez iznimke. Brošura sadrži 28 stranica i tiskana je u 20.000 primjeraka koje će preko policijskih uprava doći do svih krajeva Hrvatske.

Autosjedalica se mora koristiti uvijek i bez iznimke ne samo zbog zakonske obaveze nego prvenstveno da bi se dijete zaštitilo što je moguće više u slučaju nezgode ili sudara. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70 %, a rizik ozbiljne ozljede za više od 90 % no samo ako se pravilno koriste. Nažalost, 80 % roditelja u Hrvatskoj koristi autosjedalice na nepravilan način.

Kako bi pomogli roditeljima pomogli u šumi savjeta obitelji, poznanika, prodavača i ostalih, objavljujemo brošuru sa svim osnovnim podacima i objašnjenjima koji mogu pomoći roditeljima da bi ispravno prevozili svoju djecu u autosjedalicama. Brošura sadrži i niz fotografija i grafičkih prikaza koji omogućavaju lakše razumijevanje sigurnosnih preporuka.

Na kraju brošure naći ćete 10 zlatnih pravila kojih se trebate uvijek pridržavati da bi vožnja bila sigurna.

Autorice brošure su Rodine volonterke, a vodile su se najnovijim spoznajama i istraživanjima o dječjim autosjedalicama. Savjetnice za autosjedalice održavaju i besplatne preglede autosjedalica , a informacije o njima možete naći na Rodinom portalu, Facebook stranici RODA – Sigurno u autosjedalici te u Facebook grupi Rodini savjeti o autosjedalicama.

Autosjedalica, uvijek i bez iznimke!
Autosjedalica, uvijek i bez iznimke!

VIDI PREUZMI

5.28 MB

NOT PUBLISHED
Napisao/la: