Edukacija prve generacije voditeljica trudničkih tečajeva

Što se može dogoditi kada se na brežuljcima Posavlja nađe dvadesetak žena iz Slovenije i Hrvatske? Ni manje ni više nego čarolija!

Kruna edukacije voditeljica trudničkih tečajeva, četverodnevna edukacija "uživo" nakon nekoliko mjeseca učenja i rada od doma, održana je prošli tjedan u Brežicama u Sloveniji. Osim dvadesetak žena, na ovoj intenzivnoj edukaciji smo imali i četvero male djece, koja su uz svoje mame bile savršeni učenici.

Prvi dan bio je posvećen obrazovanju odraslih. Polaznice su podjeljene u parove (jedna polaznica iz Hrvatske, jedna iz Slovenije) sa zadatkom da na kraju edukacije predstave kratke lekcije za trudnice i njihove partnere, na temelju svega što su naučile o obrazovanju odraslih. Pola drugog dana i cijeli treći dan bio je posvećen praktičnim vježbama iz fiziologije trudnoće, poroda i babinja, dok je četvrti dan bio posvećen psihologiji - kako voditi radionicu, kako se nositi sa teškim polaznicama, kako čuvati sebe i znati kada reći ne.

Svaka "prva" generacija je posebna, i ova naša nije ništa manje. Od prvih, sramežljivih pogleda do zadnjeg dana kad smo se rastali sa osmjesima, suzama i zagrljajima, postigle smo cilj - stvoriti mrežu žena koje će poticati jedna drugu, ali i trudnice i njihove obitelji diljem regije. Slijedi još završni projekt, nakon kojeg će polaznice koje su uspješno završile sve zadatke pristupati svečanoj promociji. Veselimo se prvim radionicama i tečajevima!

NOT PUBLISHED
Napisao/la: