Izložba radova djece i tata s radionice Kreiram s tatom u Puli

Od 15. rujna, u prostoru Dječjeg odjela Gradske knjižnice i čitaonice u Puli, izloženi su radovi djece i tata nastali na radionici Kreiram s tatom, organizirane u okviru projekta Budi tata - sudjeluj u odrastanju svoje djece.

Radionica i izložba organizirane su u suradnji Udruge RODA, Udruge Art studio iz Pule i Gradske knjižnice i čitaonice u Puli, a u okviru projekta Budi tata - sudjeluj u odrastanju svoje djece koji financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Roda od 2013. godine provodi razne aktivnosti osnaživanja očeva i poticanja ravnopravnog roditeljstva u kojem su roditeljske uloge usklađene između partnera i partnerice, a kroz informiranje i educiranje očeva (i majki) o važnosti i dobrobitima ravnopravnog roditeljstva, poticanje očeva i pružanje podrške očevima u usklađenju roditeljske uloge s partnericom i aktivnog sudjelovanja u životu obitelji, te kroz mijenjanje svijesti i stavova javnosti o ulozi muškaraca u obitelji.

Budi tata - sudjeluj u odrastanju svoje djece, najnoviji je u nizu Budi tata projekata koje Roda provodi u partnerstvu s Udrugom Art studio Pula i u suradnji s vrtićima u Opatiji, Buzetu, Viškovu i Puli, ove godine uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Djeca koja provode više vremena sa očevima imaju bolji školski uspjeh, manje su sklona rizičnom ponašanju, lakše podnose stresne situacije, emocionalno su kompetentnija te iskazuju bolje vještine za rješavanje problema.
Veća uključenost će imati pozitivni utjecaj i na očeve, jer očevi koji provode više (kvalitetnog) vremena s djecom zadovoljniji su na poslu, bolje organiziraju više poslova odjednom (multitasking), osjećaju se kompetentniji u svojoj roditeljskoj ulozi, češće se bave sa radom u zajednici, te naposljetku djeci pružaju djeci dobar primjer uključenog partnera i roditelja.

Kreativna radionica bila je prilika da se tate i djeca zajedno iskušaju u novoj aktivnosti i zajedno uče, te ugodno provedu zajedničko vrijeme.

 

NOT PUBLISHED
Napisao/la:
Radionica je održana u okviru projekta Budi tata - sudjeluj u odrastanju svoje djece kojeg provodimo u partnerstvu s udrugom Art studio Pula. Projekt financijski podupire Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, no članak ne izražava stavove i mišljenje spomenutog Ministarstva. Radionica je održana u okviru projekta Budi tata - sudjeluj u odrastanju svoje djece kojeg provodimo u partnerstvu s udrugom Art studio Pula. Projekt financijski podupire Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, no članak ne izražava stavove i mišljenje spomenutog Ministarstva.