Radionice o izazovima digitalnog roditeljstva

U okviru projekta Razmisli pa klikni od vrtića, koji financira Grad Zagreb, Roda organizira radionicu i javno predavanje za roditelje djece predškolske dobi.

 

U utorak, 4. prosinca s početkom u 17:15 sati, u prostorijama Gradske knjižnice Grada Zagreba na Trgu A. Starčevića 6, održat će se RADIONICA ZA RODITELJE INTERNET I VAŠE DIJETE.
Cilj radionice je druženje s roditeljima predškolske djece, odgovaranje na njihova pitanja vezana uz korištenje digitalnih uređaja te osvještavanje pozitivnih i negativnih aspekata uvođenja digitalnih uređaja u život djece. Želja nam je informirati roditelje i potaknuti ih na aktivno sudjelovanje u digitalnom odgoju djeteta.

Voditeljica radionice: Marija Renić
Edukatorica, stručnjakinja za izradu programa usavršavanja za mentore/predavače prema metodologiji izrade kurikuluma ASOO. Višegodišnje iskustvo rada s dadiljama i roditeljima na pitanjima sigurnog i odgovornog korištenja interneta te u osmišljavanju i izradi edukativnih materijala za roditelje.

 

U petak, 7. prosinca s početkom u 17:30 sati, u Rodinom gnijezdu, Žerjavićeva 10/I, održat će se JAVNO PREDAVANJE NA TEMU ZAŠTITE DJECE NA INTERNETU I PREZENTACIJA INTERAKTIVNE SLIKOVNICE.
Tema je zaštita djece na internetu, a predavač je Tomislav Ramljak, stručnjak iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD). Volonterke udruge Roda će u sklopu predavanja djeci predškolske dobi i roditeljima predstaviti interaktivnu digitalnu slikovnicu koja je osmišljena sa stručnjacima kao primjer kvalitetnog digitalnog materijala za djecu.

Voditelj predavanja: Tomislav Ramljak
Predsjednik i jedan od osnivača Centra za nestalu i zlostavljanu djecu. Centar za nestalu i zlostavljanu djecu edukativnim i promotivnim aktivnostima radi na podizanju razine svijesti djece i odraslih o važnosti sigurnog korištenja interneta i utjecaju digitalnih tehnologija na razvoj djece i mladih.

 

Veselimo se druženju s vama i raspravama o važnoj temi digitalnog roditeljstva!

NOT PUBLISHED
Napisao/la: