Online istraživanje o roditeljskom i očevom dopustu

Istraživanje o roditeljskom i očevom dopustu za očeve djece stare do 3 godine provode udruge Roda, Status M i Veleposlanstvo Švedske u Zagrebu.
Cilj istraživanja je ispitati stavove i iskustva očeva djece mlađe od tri godine u Hrvatskoj o korištenju roditeljskog i očevog dopusta.

Sudjelovanje očeva nam je izuzetno važno jer ćemo rezultate istraživanja koristiti za senzibiliziranje javnosti i za zagovaranje izmjena zakona s ciljem osiguranja očevog dopusta i poboljšanja uvjeta korištenja roditeljskog dopusta.

Broj očeva u Hrvatskoj koji koriste roditeljski dopust je simboličan i u opadanju, a Hrvatska je jedna od rijetkih članica Europske unije u kojoj očevi ne mogu koristiti očev dopust u vrijeme oko rođenja djeteta. Prisustvo oca u djetetovoj ranoj dobi i njegova skrb za dijete imaju brojne dobrobiti za djetetov kognitivni i emotivni razvoj, ali i za razvoj socijalnih i akademskih vještina djeteta.
Upravo zbog toga, ali i zbog brojnih dobrobiti za obitelj i cijelo društvo, rezultati istraživanja koristit će se za promoviranje roditeljskog dopusta i uvođenje očevog dopusta u Hrvatskoj.

Odgovori su anonimni i nisu vezani ni uz jedan Vaš osobni podatak (Google račun ili IP adresu). Sudjelovanje je dobrovoljno i u svakom trenutku možete odustati. Ispunjavanje upitnika traje najviše 10 minuta.

NOT PUBLISHED
Napisao/la: