Tjedan dojenja 2017.

U Hrvatskoj se Nacionalni tjedan dojenja obilježava u prvom tjednu listopada svake godine, a prati temu Svjetskog tjedna dojenja, Podržimo dojenje zajedno.

Roda i ove godine organizira u nekoliko hrvatskih gradova radionice i druženja s ciljem promocije dojenja i pružanja podrške majkama koje doje ili planiraju dojiti.

 

Rodina Mala škola dojenja

Rodine Male škole dojenja održat će se u Zagrebu, Dubrovniku i Rovinju.

 

Mliječni bar

Majke dojilje družile su se oduvijek i tako su razmjenjivale iskustvo, učile jedna od druge i usmenom predajom osiguravale podršku. Međutim, u gradu se majke dojilje rijetko okupljaju na javnim mjestima jer nerado doje u javnosti. Breastfeeding cafei organiziraju se već dugo u gradovima Europe kako bi tim majkama pružili utočište i dali im priliku za neposredan razgovor sa savjetnicama.

Susreti su prilika za razgovor s Rodinim savjetnicama, za primanje i pružanje podrške kod dojenja i za probijanje leda kako biste se odvažili dojiti u javnosti. Možete doznati sve o dojenju, o Rodinim aktivnostima, o tome kako se postaje Rodinom članicom ili savjetnicom za dojenje.

Budući da se druženja u Breastfeeding cafeima organiziraju uz volonterski angažman Rodinih savjetnica za dojenje, Roda nema mogućnosti pokriti troškove vaše okrijepe. 

Lokacije i vrijeme:

KORICA
Preradovićeva 39, Zagreb
utorak 3. 10. 2017. od 18 do 20 sati

MEMENTO (Bivši Playlife), Vrapče, Zagreb
Bolnička cesta 49a, Zagreb
srijeda 4. 10. 2017. od 10 do 12 sati

Ovdje se prijavite za sudjelovanje.

 

Projekcija filma Mliječna staza - svaka majka ima svoju priču

Mliječna staza je dokumentarni film o stanju dojenja u SAD-u i situaciji u kojoj su se majke našle nakon gotovo stoljeća medicinskih procedura koje su ih odvajale od novorođenčadi odmah po rođenju i medicinskih savjeta koji su uporno majkama slali poruku da njihovo mlijeko nije dovoljno dobro, o najuspješnijoj reklamnoj kampanji u povijesti marketinga - onoj u kojoj su proizvođači zamjena za majčino mlijeko uvjerili majke da dojke zamijene bočicama, o tome kako je dojka seksualizirana i postala objekt požude, a ne simbol majčinstva. Ali, Mliječna staza je i film o ženskoj mudrosti i znanju koje prebiva u svakoj ženi i koja nas poučava kako to znanje osvijestiti i vratiti vjeru u vlastito tijelo. To je film koji nadahnjuje žene i sve one koji vjeruju u žensku snagu i mudrost.
Trajanje filma 90 minuta. Ulaz besplatan.

Lokacija i vrijeme: Rodino gnijezdo, Žerjavićeva 10 u petak 6. listopada u 18:00 sati.
Očekujemo vas! Pogledajte film i družite se sa savjetnicama.

NOT PUBLISHED
Napisao/la: