Rad Rode s azilantkinjama i njihovom djecom u Zagrebu i Kutini

Od početka izbjegličke krize UNICEF i Roda provode zajedničke aktivnosti. Prvo u sada već zatvorenim kampovima, Opatovac i Slavonski Brod, a onda i u prihvatilištima za tražitelje međunarodne zaštite, u Zagrebu i Kutini.

Rodin tim provodi aktivnosti  usmjerene na majke, bebe i djecu predškolske dobi.

Naš rad u prihvatilištima, (3 dana Kutina, 2 dana Zagreb), fokusiran je na obitelji, žene i djecu.  Ženama pruzamo potporu kroz razne tematske radionice (reproduktivno zdravlje, zdravlje i higijena, trudnoća i porod, informacije o školovanju djece, vrtićima i uključivanju u sustav), ali i individualna savjetovanja.

Majkama i bebama podršku pružamo u Centru za majku i dijete. Majke tamo kroz razne radionice i grupe podrške dobivaju savjete o dojenju, prehrani, trudnoći i porodu, a na radionicama nam se ponekad pridruži i primalja Iva Podhorsky Štorek. 

S predškolarcima predano i svakodnevno radimo na razvijanju grafomotorike, čitalačkih i matematičkih vještina. Djeca kroz igru, crtanje, pjesmu i ples uče hrvatski jezik, kulturu i običaje, te se tako pripremaju za polazak u školu i daljnju integraciju. 

 

 

NOT PUBLISHED
Napisao/la: