Roda izdala edukativnu slikovnicu o važnosti korištenja autosjedalice

Udruga Roda, uz financijsku podršku Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, izdala je edukativnu slikovnicu "Neobična želja". Tema slikovnice je korištenje sigurnosnog pojasa i autosjedalice u vozilu, pa makar to bile saonice Djeda Mraza, a namijenjena je djeci između 3 i 6 godina.

Projekt je započeo pričom koju je naša savjetnica Ivanka Vusić (ujedno i preventivna policajka) pričala prilikom svojih posjeta vrtićima. Ideja je bila da tu priču čuju sva djeca u svim vrtićima u Republici Hrvatskoj, kao i ona koja posjećuju knjižnice. Nakon što su nam potrebna financijska sredstva bila odobrena u sklopu Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, pristupili smo natječaju za ilustratora. Između nekoliko kandidata izabrani su radovi Hrvoja Orlovića. Njegove ilustracije oživjele su priču o nesmotrenom Djedu Mrazu koji je zaboravio vezati sebe i darove na saonicama, te je time skoro upropastio Božić svoj djeci na svijetu.

Slikovnica je tiskana u listopadu 2016. g. Veći dio naklade od 4.000 primjeraka poslan je svim policijskim upravama čiji će prometni policajci u sklopu preventivnih akcija odnijeti primjerke u sve vrtiće Republike Hrvatske. Dio je poslan svim knjižnicama u Hrvatskoj koje imaju dječji odjel ili aktivnosti za djecu. Preostale slikovnice bit će podijeljene u sklopu Rodinih aktivnosti vezanih uz edukaciju naših najmlađih.

Plan je tijekom vremena povećati nakladu, obogatiti slikovnicu sadržajima poput zadataka za djecu i edukativnim materijalima za odgajateljice u vrtićima. Nadamo se da će slikovnica ispuniti svoj cilj: naučiti djecu od najmlađe dobi da je najsigurnija vožnja ona u kojoj su vezani u svojim autosjedalicama i u kojoj su njihovi roditelji vezani sigurnosnim pojasevima.

Slikovnicu možete preuzeti u nastavku teksta.

 

Neobična želja
Neobična želja

VIDI PREUZMI

9.16 MB 0

NOT PUBLISHED
Napisao/la: