Selimo Rodu - uključite se u Indiegogo kampanju

 

Kako bismo što prije uredile prekrasan, prostran novi prostor koje smo dobile na korištenje u rujnu 2016. preko Javnog natječaja Grada Zagreba za dodjelu gradskih prostora udrugama na korištenje dobile prostor ukupne površine 187 m2 u Žerjavićevoj ulici broj 10 u Zagrebu, pokrenule smo Indiegogo kampanju Selimo Rodu, putem koje prikupljamo financijska sredstva nužno potrebna za uređenje prostora prije preseljenja u njega.

Rodino gnijezdo je mjesto okupljanja članica Rode, mjesto razvoja našeg aktivizma, tu se svakodnevno smišljaju, provode aktivnosti s ciljem dostojanstvene trudnoće, roditeljstva i djetinjstva u Hrvatskoj.  Svoje smo dosadašnje gnijezdo odavno prerasle - brojem zaposlenica/ka, aktivnostima, idejama i planovima. Sad kad konačno imamo novi prostor, taj prostor treba urediti kako bi udomio naš ured, sve naše aktivnosti, ideje i planove. I tu trebamo sve vas, naše simpatizere/ke, korisnike/ce, dosadašnje i buduće.
Pomozite nam urediti novo gnijezdo, kako bismo mogle nastaviti kreirati društvene promjene u Hrvatskoj.

U proces uređenja ulazimo s ograničenim vremenom, velikim entuzijazmom i vrijednim rukama spremnim brusiti, bojati, slagati, čistiti, te s budžetom ovisnim o vašim donacijama.

 

Roda je prerasla Čanićevu

Iako je naše "gnijezdo" u Čanićevoj ulici 14 koje smo svijale od 2005. godine, prelijep, ugodan i svima nama drag prostor, on je već godinama premalen za redoviti programski i administrativni rad udruge koja zapošljava u ovom trenutku 13 osoba, te za edukacije i radionice koje provodimo.

Rodino gnijezdo je dom brojnim Rodinim radionicama za roditelje. Mnogi od vas su se upravo na tim radionicama upoznali s našim radom te znate da je za njihovo održavanje lista čekanja duga, a prostor u Čanićevoj premalen.

Često se istodobno daje telefonska izjava za radio, snima se izjava za televiziju, piše se izvještaj donatorima, odvija se sastanak te se vode razgovori s roditeljima koji su došli zatražiti naš savjet ili pomoć. Sve to koči daljnji razvoj Rode i otežava rad naše udruge.

Stoga smo tražile i preko Javnog natječaja Grada Zagreba za dodjelu gradskih prostora udrugama dobile na korištenje prostor u Žerjavićevoj ulici broj 10 u Zagrebu, koji je veličinom (187 m2) primjeren potrebama i planovima razvoja udruge Rode.

Žerjavićeva - Novo Rodino gnijezdo

U naš novi, prostrani prostor ipak ne možemo useliti odmah. On treba uređenje i prilagodbu svim funkcijama koje smo mu namijenile. Tek po uređenju, koje očekujemo do kraja godine, moći ćemo potpuno preseliti naš ured i poslovanje. Kao i većina prostora koji se preko natječaja dodjeljuju udrugama, i ovaj zahtijeva financijska ulaganja, ali i značajnu volontersku pomoć u čišćenju i uređenju.

Novi prostor će nam omogućiti:

 • Imat ćemo kapaciteta za češće radionice u kojima možemo uključiti veći broj roditelja
 • Organizacija događanja vezanih uz rad Udruge - tribine, projekcije, edukacije,...
 • Mogućnost održavanja radionica i seminara Rodi srodnih udruga
 • Imat ćemo mjesta ostvariti projekte kao što je Babywearing Library za koje prije nismo imale mjesta
 • Imat ćemo mjesta za veću biblioteku roditeljstva iz koje zainteresirani mogu slobodno posuđivati knjige
 • ...i još mnogo drugih korisnih, RODAstih akcija :)

Što trebamo 

Potreban je veliki iznos kako bismo uredile prostor. Kod uređenja prostora trudit ćemo se zadržati i obnoviti većinu namještaja koji smo u prostoru zatekle, i zbog ekonomičnosti i zbog što poštednijeg utjecaja na okoliš. Također, iskoristit ćemo i sav postojeći namještaj iz postojećeg prostora.

Kroz ovu kampanju se nadamo sakupiti $8000 kako bismo prostor doveli na razinu useljivosti do kraja godine.

Sredstva za adaptaciju prostora te prilagodbu prostora za rad s roditeljima prikupljat ćemo kroz:

 • Indiegogo kampanju
 • donacije pojedinaca i tvrtki
 • natječaje za udruge u kojima ćemo dio sredstava budžetirati za opremanje prostora.

Građevinski zahvati sa sobom donose rizik da će se prilikom izvedbe planiranih promjena dogoditi situacije kao što su nepredviđeni troškovi, odgoda radova i slično. Za takve situacije smo odredili dio planiranog budgeta, a ukoliko bude potrebna veća cifra, obavjestit ćemo vas o problematici i isplanirati potrebne dodatne akcije.

Kako možete pomoći?

Pozivamo vas da nam pomognete donacijama. Mnoge i mnogi od vas koji ste sudjelovali na našim edukacijama, čitali naše brošure, dolazili na preglede sjedalica ili rješavali probleme u dojenju uz savjetnice za dojenje ili gledajući naš DVD Mliječna staza, pitali ste nas kako se odužiti, možete li nam pomoći.

Ukoliko smo vam ikada pomogle korisnim savjetom ili pravodobnom informacijom, ukoliko ste članica ili volonterka Rode, ili pak neke druge organizacije civilnog društva, zainteresirani građanin, građanka ili pravna osoba, pozivamo vas da nam financijski pomognete odabirom "perka" (perks su pobrojani s desne strane) ili uplatom donacije.


Sudjelovati u uređenju novog gnijezda možete i kroz:

 • Donaciju u radovima i opremi (pošaljite nam e-mail na roda@roda.hr )
 • Odaberite neki od perkova - izabrale smo za svakoga ponešto, a ukoliko želite kombinirati perkove na svoj način, javite nam se na roda@roda.hr pa ćemo se dogovoriti :)
 • Proširite informacije o ovoj kampanji među svojim prijateljima i poznanicima
 • Podijelite našu kampanju na svojim društvenim mrežama pomoću opcija za share koje se nalaze na vrhu ove stranice
 • Puno bi nam značio i vaš komentar te ga slobodno napišite u dio za komentare na dnu stranice
 • ...sve navedeno nam je od velike pomoći!


Važno! Roda neće primiti donaciju od proizvođača i distributera proizvoda iz djelokruga Međunarodnog pravilnika o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko. Takve donacije, ako ih bude, bit će vraćene donatoru. Zahvaljujemo na razumijevanju.


Mi smo Roditelji u akciji – RODA, skupina zainteresiranih građanki i građana koja se zauzima za dostojanstvenu trudnoću, roditeljstvo i djetinjstvo u Hrvatskoj. I imamo još puno posla...

Hvala što ste uz nas! 

NOT PUBLISHED
Napisao/la: