prava djece i obitelji

Novčana potpora Zaklade "Hrvatska za djecu" za višestruke porode

U okviru Ministarstva socijalne politike i mladih djeluje Zaklada „Hrvatska za djecu" koju je Vlada Republike Hrvatske osnovala krajem 2008. godine.

Osnovni ciljevi Zaklade „Hrvatska za djecu" su podupiranje i poboljšanje kvalitete života višečlanih obitelji putem naknada (materijalnih i u stvarima), davanje stipendija učenicima, nadarenoj djeci, bolesnoj djeci, (su)financiranje projekata koji rade na poboljšanju uvjeta rada i života bolesne i/ili teško bolesne djece te djece s posebnim potrebama, djece iz ruralnih i teško dostupnih krajeva i sl.

Novčane potpore uz pomoć kojih Zaklada ostvaruje svoje ciljeve, uređeni su Pravilnikom o vrstama, uvjetima i postupku za dodjelu potpora. Između ostalog, Zaklada isplaćuje novčanu potporu u slučaju višestrukog poroda dvoje ili više djece i to na način kako je definirano Pravilnikom Zaklade.

U članku 26. Pravilnik propisuje sljedeće:

U slučaju višestrukog poroda dvoje ili više djece, može se dodijeliti novčana potpora obitelji koja ispunjava opće uvjete za dodjelu potpora iz ovog Pravilnika i to:
- za dvoje djece može se dodijeliti novčana potpora u iznosu do 8.000,00 kuna,
- za troje djece može se dodijeliti novčana potpora u iznosu do 9.000,00 kuna,
- za četvero i više djece može se dodijeliti novčana potpora u iznosu do 10.000,00 kuna.
Za dobivanje ovih potpora mjesečni prihodi po članu kućanstva nisu odlučni.
Obrazac zahtjeva za dodjelu novčane potpore možete pronaći ovdje.

O drugim vrstama potpore koje možete ostvariti putem Zaklade, čitajte na stranicama Zaklade.

 

Objavljeno:
Napisao/la:
Molimo da obratite pozornost na datume izdavanja i/ili ažuriranja tekstova, te u slučaju bilo kakvih dvojbi svoje pitanje uputite mailom, postavite ga na Rodinom forumu, na podforumu Rodini pravni savjeti ili se obratite direktno nekoj od nadležnih institucija.
Naša je želja pomoći Vam u otklanjanju nedoumica vezanih uz prava trudnica, roditelja i djece, a svi tekstovi objavljeni na ovim stranicama isključivo su informativnog karaktera.