19-06-2015

RODA i CESI poslale izvještaj u sjeni Komisiji za ukidanje svih oblika diskriminacije nad ženama pri UN-u

U suradnji s Centrom za reproduktivna prava iz Ženeve, udruge RODA i CESI poslale su u srijedu izvještaj u sjeni Komisiji za ukidanje svih oblika diskriminacije nad ženama pri UN-u.
Hrvatska u srpnju ima redovitu procjenu izvještaja o stanju žena u našoj zemlji i ovo je bila izvrsna prilika da organizacije civilnog društva koje se bave ovim temama, sastave izvještaj u sjeni i dostave ga Komisiji. Više ...

17-06-2015

Rezultati ankete za poslodavce o očevima na roditeljskom dopustu

U okviru projekta Budi Tata – iskoristi pravo na roditeljski dopust kojim se želi poslodavce aktivnije uključiti u unapređenje stanja prava zaposlenih očeva na korištenje roditeljskog dopusta, udruga Roditelji u akciji – RODA, provela je, u partnerskoj suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i Pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova, anketu među poslodavcima. Pogledajte rezultate ..

20-05-2015

Sufinanciranje posjeta maloljetne djece majkama u Kaznionicu u Požegi

Udruga Roda je u okviru projekta MA#ME – osnaživanje zatvorenica za roditeljsku ulogu i uključivanje na tržište rada osigurala sredstva za sufinanciranje posjeta maloljetne djece majkama u Kaznionicu u Požegi. Projekt MA#ME sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.


09-06-2015

Rezultati istraživanja o sigurnosti djece u automobilima

U svibnju ove godine volonteri udruge RODA - Roditelji u akciji su u devet hrvatskih gradova proveli istraživanje o stanju sigurnosti djece u automobilima. Istraživanje je obuhvatilo 1.320 automobila s ukupno 1.764 djece, a rezultati pokazuju da se svako drugo dijete u Hrvatskoj prevozi u automobilu u potpunosti nezaštićeno.

Pročitajte cijeli izvještaj!

29-05-2015

Objavljeno Izvješće o stanju prava očeva na korištenje roditeljskih dopusta u Hrvatskoj s osvrtom na praksu u zemljama Europske unije

U sklopu projekta BUDI TATA  - ISKORISTI PRAVO NA RODITELJSKI DOPUST, udruga RODA izradila je izvješće o stanju prava očeva na korištenje roditeljskog dopusta u Hrvatskoj s osvrtom na praksu u 9 odabranih zemalja EU (Austrija, Danska, Estonija, Island, Litva, Njemačka, Portugal, Slovenija i Švedska).

19-05-2015

RODA na 1. Konferenciji žena s invaliditetom

Na poziv Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH, RODA je sudjelovala na 1. Konferenciji žena s invaliditetom koja se održala 16. i 17. svibnja u Zagrebu. Bila je iznimna čast odazvati se pozivu SOIH Mreže žena s invaliditetom koja je okupila 100njak odvažnih sudionica i pokojeg sudionika. 

27-04-2015

Čitalački program za zatvorenice i djecu u Kaznionici u Požegi

Za realizaciju čitalačkog programa u Kaznionici u Požegi u 2015. godini kontinuirano prikupljamo knjige za djecu, te pozivamo nakladnike da se i dalje uključuju u ovaj program donacijama knjiga, posebno naslova namijenjenih djeci školske dobi.

19-04-2015

Dvjesto Rodinih pregleda autosjedalica!

.. i više od 3.200 mališana sigurnijih u prometu.

U nedjelju, 9. travnja 2015. godine, Rodini autosjedaličari održali su dvjestoti Rodin besplatan pregled autosjedalicau sklopu aktivnosti koja traje već više od deset godina, zahvaljujući Rodinim volonterima i volonterkama.

23-01-2015

Što roditelji trebaju od društva

Specifične životne okolnosti, kao što su trudnoća u ranijoj životnoj dobi, samohrano roditeljstvo, dijete s poteškoćama u razvoju, invaliditet roditelja ili veći broj djece u obitelji, mogu biti razlog da roditelji trebaju intenzivnu podršku društva da bi se uspjeli nositi sa svojom situacijom.

Ako se prepoznajete u nekoj od ovih skupina roditelja, pozivamo vas da napišete svoj stav o tome kakvu podršku u roditeljstvu trebate od društva i institucija.

Što je novo na forumu...