16-10-2014

Otvoren veseli, šareni Rodin dućan!

U petak, 10.10.2014. u Ilici 133 u Zagrebu, otvoren je veseli, šareni dućan Rodina leta, društvenog poduzeća udruge RODA.

Osim kupovine Rodinih proizvoda, ovdje ćete moći kupiti i druge hrvatske proizvode, roditeljima, djeci i Zemlji prijateljskih proizvođača.

14-10-2014

Odluka Europskog suda za ljudska prava u slučaju Konovalova protiv Rusije

Odlukom Europskog suda za ljudska prava, Konovalova vs. Rusija od 9. listopada 2014., zaključeno je da su ljudska prava žene na privatnost i informirani pristanak na medicinske postupke bila ugrožena prisutnošću studenata medicine koji su promatrali porođaj tužiteljice gospođe Konovalove. 
Time je potvrđeno pravo žena u Europskoj uniji da odlučuju o ovom pitanju.

30-09-2014

Što roditelji trebaju od društva

Specifične životne okolnosti, kao što su trudnoća u ranijoj životnoj dobi, samohrano roditeljstvo, dijete s poteškoćama u razvoju, invaliditet roditelja ili veći broj djece u obitelji, mogu biti razlog da roditelji trebaju intenzivnu podršku društva da bi se uspjeli nositi sa svojom situacijom.

Ako se prepoznajete u nekoj od ovih skupina roditelja, pozivamo vas da napišete svoj stav o tome kakvu podršku u roditeljstvu trebate od društva i institucija.

16-09-2014

Osvrt na izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa koje usklađuju obavezu korištenja autosjedalica s Europskom direktivom 2014/37/EU

Od 5. kolovoza 2014. na snazi su izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa koje usklađuju Zakon sa Europskom direktivom 2014/37/EU. 

Pročitajte koje nam nove zakonske obaveze donose te izmjene i dopune, s posebnim naglaskom na promjene u odnosu na stari zakon. 

11-06-2014

Jedan dan za moju sigurniju trudnoću

Jeste li znale da je poslodavac trudnici dužan omogućiti jedan plaćeni dan mjesečno za liječničke preglede?
Ovo pravo može se iskoristiti jednokratno i višekratno, raspodjelom sati tijekom mjeseca, u dogovoru s poslodavcem.
Pročitajte!


16-09-2014

Knjige krenule prema Požegi

Danas je iz Rode, zahvaljujući vašim donacijama knjiga tijekom protekla dva mjeseca i usluzi besplatnoga prijevoza tvrtke A2B Express Logistika d.o.o. u Žensku kaznionicu u Požegi otišlo 800 knjiga. Knjige su stizale iz cijele Hrvatske, a akciji se pridružilo i više nakladnika.

05-09-2014

Sretan nam 13. rođendan!

Svim našim članicama i članovima čestitamo naš zajednički rođendan!

Prvih smo 10 godina našeg rada zabilježile u monografiji, ali vrijedno radimo dalje. Ako vam se sviđa što smo napravile do sada i želite osjetiti entuzijazam i zajedništvo kojima smo to uspjele, pridružite nam se! Još je puno posla pred nama. 

26-06-2014

Matične stanice iz pupkovine djetetu mogu spasiti život

Matične stanice se smatraju gradivnim dijelovima tijela, budući da tvore osnovu tkiva, krvi i imunološkog sustava. No problem je u tome što do zdravih matičnih stanica iz vlastitog organizma, koštane srži ili periferne krvi više ne možemo doći kad jednom obolimo.
Pročitajte!

27-03-2014

Moja doula i lov na predivno

Ne koriste se čarobnim štapićem, možda tek čarobnim stiskom ruke, a dokazano smanjuju stopu carskog reza, trajanje poroda i zahtjeve za epiduralnom analgezijom. Istovremeno majke stječu veće samopouzdanje, uspješnije doje i manje obolijevaju od postporođajne depresije.

Kako je jedna doula pomogla Ivi uloviti predivno, pročitajte ovdje.

16-03-2014

Nova brošura o neplodnosti

Drage suborke i suborci,
brošura Neplodnost proširena je i nadopunjena kako bi njezin sadržaj bio što jasniji i informativniji. Namijenjena je prije svega parovima koji tek ulaze u postupak liječenja neplodnosti, ali i svima ostalima koji žele znati što se događa u postupku oplodnje.
Brošuru pogledajte ovdje.

Nadamo se da ćete je čitati s velikim uživanjem, kao što smo je mi s velikim veseljem radili.

05-03-2014

Dojenje ipak NIJE precijenjeno!

Prije nekoliko dana, medijskim je prostorom odjeknula vijest o novoj studiji koja je dokazala da su prednosti dojenja (ili rizici hranjenja mliječnom formulom) precijenjene i brzinom munje proširila se internetskim portalima. Tema je obrađena vrlo površno i senzacionalistički, uz potpuni nedostatak razumijevanja i osnovnih informacija o dojenju i majčinom mlijeku.
Donosimo vam osvrt na sporno istraživanje, iz pera liječnika koji se bave dojenjem i o njemu pišu na blogu Breastfeeding medicine.

Webshop

Što je novo na forumu...