19-04-2015

Tjedan borbe protiv neplodnosti 2015.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, udruga RODA drugi put organizira Tjedan borbe protiv neplodnosti koji će se održati od 19. do 25. travnja 2015. godine u Zagrebu.
Ovu manifestaciju provodimo u okviru svojih aktivnosti podrške osobama suočenih s dijagnozom neplodnosti, senzibilizacije javnosti za problem neplodnosti, kao i zagovaranju za pacijentice i pacijente optimalnog zakonskog uređenja ovog područja.

19-04-2015

Dan planeta Zemlje u Splitu, 26.4.2015.

Udruga RODA i Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, zajedničkom akcijom obilježavaju Dan planeta Zemlje u Splitu 26.4.2015. od 10 do 12 sati, i to Rasprodajom rabljene dječje opreme i igračaka na Rivi.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje prodajom, u nastavku teksta pronađite detalje kako se prijaviti.

19-04-2015

Dvjesto Rodinih pregleda autosjedalica!

.. i više od 3.200 mališana sigurnijih u prometu.

U nedjelju, 9. travnja 2015. godine, Rodini autosjedaličari održali su dvjestoti Rodin besplatan pregled autosjedalicau sklopu aktivnosti koja traje već više od deset godina, zahvaljujući Rodinim volonterima i volonterkama.

18-03-2015

Igre gladi ili kako će se djeca natjecati za školske obroke!

Ministarstvo socijalne politike i mladih objavilo je poziv za prijave projekata udruga usmjerenih na borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti na koji se mogu prijaviti udruge s projektima usmjerenim na osiguravanje prehrane u školi djece iz socijalno ugroženih obitelji.

Uvjerene smo da je model brige o siromašnoj djeci koji se oslanja na udruge krivi put rješavanja jednog od gorućih problema.

03-03-2015

Očevi na roditeljskom dopustu - anketa za poslodavce

Iako i otac i majka imaju važnu ulogu u životu djeteta, očevi se rijetko odlučuju na korištenje roditeljskog dopusta. Jedan od razloga nekorištenja prava na dopust je i strah od nerazumijevanja poslodavca. Anketom namijenjenom poslodavcima želimo ispitati njihove stavove i informiranost o ovoj temi i time doprinijeti boljem razumijevanju između očeva i poslodavaca. Molimo vas da ispunite anketu.


19-04-2015

Očevi na roditeljskom dopustu - anketa za poslodavce

Iako i otac i majka imaju važnu ulogu u životu djeteta, očevi se rijetko odlučuju na korištenje roditeljskog dopusta. Jedan od razloga nekorištenja prava na dopust je i strah od nerazumijevanja poslodavca. Anketom namijenjenom poslodavcima želimo ispitati njihove stavove i informiranost o ovoj temi i time doprinijeti boljem razumijevanju između očeva i poslodavacaMolimo vas da ispunite anketu.

23-01-2015

Što roditelji trebaju od društva

Specifične životne okolnosti, kao što su trudnoća u ranijoj životnoj dobi, samohrano roditeljstvo, dijete s poteškoćama u razvoju, invaliditet roditelja ili veći broj djece u obitelji, mogu biti razlog da roditelji trebaju intenzivnu podršku društva da bi se uspjeli nositi sa svojom situacijom.

Ako se prepoznajete u nekoj od ovih skupina roditelja, pozivamo vas da napišete svoj stav o tome kakvu podršku u roditeljstvu trebate od društva i institucija.

21-01-2015

Poziv za sudjelovanje u projektu MA#ME

U sklopu projekta MA#ME - osnaživanje zatvorenica za roditeljsku ulogu i uključivanje na tržište rada, jedna od važnih aktivnosti je prikupljanje priča (bivših) zatvorenica te ih ovim putem pozivamo da, uz potpunu anonimnost, progovore o svojim iskustvima, kakva god ona bila. 

Što je novo na forumu...  

Idi na prvu novu porukuDjecji krevet poviseni
isvetica, 18.04.2015. 23:13
Idi na prvu novu porukuPodrška nakon posvojenja
Adopta, 18.04.2015. 18:56
Idi na prvu novu porukumovie maker
jelena.O, 18.04.2015. 17:14